Cîțu, depășit de situație în privința creșterii prețurilor: „Aș vrea să înțeleg exact ce se întâmplă…”

Premierul României, Florin Cîțu, a chemat la discuții Consiliul Concurenței pentru a înțelege mai bine diferența de prețuri din piața concurențială.

Aș vrea să înțeleg exact ce se întâmplă cu creșterea prețurilor. În același timp, am chemat Consiliul Concurenței pentru că e o dierență foarte mare de la liberalizare și piață liberă la piață concurențială. Până la urmă piață liberă înseamnă lucru. Doar dacă ai piață concurențială prețurile pot să și scadă. Trebuie să ne asigurăm că avem piață concurențială”, a spus premierul Florin Cîțu.

Enel Energie Muntenia SA a trimis recent o serie de notificări clienţilor săi, consumatori casnici, prin care îi informează asupra preţurilor energiei electrice practicate din toamna acestui an, fără să le spună însă în mod clar că este de fapt o creştere de preţ. Potrivit notificării remise clienţilor care au încheiat anul trecut un contract pe piaţa concurenţială de 12 luni, începând cu luna septembrie preţul energiei electrice este de 0,394 lei/kwh, faţă de 0,325 lei/kwh cât este în contractul încheiat în anul 2020, preţul abonamentului fiind acelaşi, respectiv 0,6 lei/zi.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.