Cîțu: „De la 1 iulie am putea să NU mai purtăm mască de protecţie!” Orban: „Nu mă grăbesc să avansez un termen…”

De la 1 iulie am putea să nu mai purtăm mască de protecţie, a anunţat, vineri, premierul Florin Cîţu. Şeful Guvernului vrea ca relaxarea să înceapă în iunie şi din iulie să ne întoarcem la normalitate, atunci când vom avea peste 10 milioane de persoane vaccinate.

„Vreau de la 1 iunie să relaxăm aceste condiţii, în două etape: 1 iunie şi apoi sfârşitul lui iulie, când vom avea 10 milioane de persoane vaccinate să revenim la normal. Să revenim la normal înseamnă să revenim la viaţa de dinainte, fără restricţii, fără mers noaptea, fără măşti şi aşa mai departe. Trebuie să ne vacinăm ca putem să ajungem acolo”, a declarat premierul Florin Cîţu.

De partea cealaltă, președintele PNL, Ludovic Orban, nu pare la fel de optimist. Întrebat despre acest termen, Orban a precizat doar că se dorește revenirea la normalitate cât mai rapid posibil.

Cel mai important și mă bucur că premierul a luat decizia de constituire a grupului interministerial și ușor, ușor vom reveni la normalitate. Acest lucru se desfășoară în paralel și este indisolubil legat de campania de vaccinare. Obiectivul nostru este ca oamenii să revină la o situație normală, să se poată duce la un film, la restaurant, să revenim la o viață normală. Este constituit un grup de lucru interministerial și trebuie analizate foarte bine toate datele, iar ulterior luate măsurile pentru revenirea la o viață normală. În ceea ce mă privește pe mine, orice persoană care nu este vaccinată trebuie să se protejeze și să îi protejeze pe cei din jur. Eu am spus de la bun început: cu cât sunt mai mulți oameni respectă măsurile de siguranță, cu atât mai puțin se va răspândi virusul”, a spus Ludovic Orban.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *