Cîțu crede că de valul 4 sunt responsabili… „USR cu antivacciniștii de la AUR”: „Vreau să văd o creștere a vaccinării. Vom construi mai multe spitale”

Din cauza numărului în creștere a infectărilor cu COVID-19, premierul Florin Cîțu a fost întrebat dacă există posibilitatea unei noi carantine generale din această tomană.

Nu. Eu vreau să văd o creștere a vaccinării. E singura soluție prin cafe putem să depășim pandemia. Lockdown-ul nu a a ajutat deloc, la nimic. Doar întârzie lucrurile. Ca să scăpăm de pandemie trebuie să ne vaccinăm, este singura soluție. Avem tot ce ne trebuie. Trebuie să menținem economia deschisă și de aceea am luat și aceste măsuri, cea cu certificatul verde, pentru a ne asigura că românii pot să-și desfășoare activitățile în siguranță”, a răspuns Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, marți, că va cere o anchetă pentru că vrea să știe cum a fost pregătit valul 4.

Se știa că vine valul 4. Eu am spus tot anul, după ce s-a terminat valul 3, că nu vreau să se reducă numărul de paturi în secțiile ATI pentru COVID. Am spus foarte clar să rămână intactă capacitatea noastră de a răspunde și să se răspundă foarte rapid. Aș vrea să văd cum au fost pregătite de Ministerul Sănătății acest val 4 și să vedem dacă s-a ținut cont de ceea ce am spus eu și dacă nu s-a ținut cont, cine nu a ținut cont și va fi responsabil pentru asta”, a declarat prim-ministrul.

Referitor la patrurile ATI existente, ultima cifră pe care premierul a precizat că o are este de 1024.

Atunci când am preluat din nou MS, cred că erau vreo 600 de paturi. Domnul ministru a adăugat vreo 400 de paturi imediat și va adăuga pâna la 1600 de paturi cât mai curând posibil”, a spus Cîțu.

Premierul Florin Cîțu anunță că nu a numit oameni noi în fruntea ministerelor vacantate prin demisiile miniștrilor USRPLUS pentru că speră că actuala coaliție va merge mai departe după noi negocieri. Condiția pusă de Cîțu e clară, ca cei de la USR să renunțe la moțiunea depusă alături de AUR. Useriștii spun însă că nici nu se gândesc să guverneze într-un guvern condus de Florin Cîțu.

PNRR va fi implementat așa cum a fost negociat cu Comisia Europeană. Nimeni nu va vota împotrivă, nu văd cum s-ar putea împotrivi cineva. Eu vreau să avem din nou o discuție în coaliție. Mă gândesc la noi propuneri, dar vreau să discutăm. USR trebuie să retragă moțiunea. Cei de la AUR au o activitate antivaccinistă, în plină pandemie. Eu vreau să le spun celor care tac că sunt vinovați de pandemie. Cei care îi susțin tacit sau implicit, tranzacționează voturile lor pe sănătatea românilor. De aceea nu am numit pe nimeni. Eu aștept ca cei de la USR să nu facă ce a făcut doar Dragnea în ultimii 30 de ani. Fiecare zi în care susțin AUR fac rău, nu mie, ci populației.”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîţu vizitează marți amplasamentul obiectivului de investiţii „Construire Spital Orăşenesc Sinaia”. El a anunțat că spitalul va fi gata anul viitor și a dat asigurări că prin PNRR vor fi construite mai multe spitale în România. Primii bani prin PNRR vor veni la sfârșitul lui noiembrie – începutul lui decembrie.

Vestea bună pe care am primit-o astăzi de la constructori este că va fi gata anul viitor. (…) Bineînțeles, am spus că în această guvernare vom avea spitale prin PNRR. PNRR va fi semnat luni la București. Mai multe spitale vor fi construite în România, iar primii bani vor veni prin acest PNRR la sfârșitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie. Ne ținem de cuvânt”, a spus premierul.

Cîțu anunță reactivarea ajutorului pentru părinți, dacă școlile vor fi închise din cauza pandemiei

Premierul Florin Cîțu anunță marți că Guvernul este pregătit să aplice din nou măsurile de sprijin pentru părinții care trebuie să stea acasă cu propriii copii, în cazul în care școlile vor fi închise din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Cîțu afirmă că există resurse bugetare pentru o asemenea măsură.

Am spus că vreau anul acesta că vreau prezență fizică și în continuare vom face tot posibilul să avem prezență fizică în anul școlar 2021/2022. Bineînțeles că dacă vom merge în această direcție și vom avea școli închise și părinți care trebuie să stea cu copiii acasă, avem o măsură pe care am aplicat-o anul trecut, aceea de a susține financiar o parte din salariul mediu brut. Vom reintroduce acestă măsură pentru perioada în care părinții trebuie să stea acasă cu copiii dacă se închide școala. Este vorba despre părinți care nu sunt în telemuncă. Măsurile există, le-am folosit anul trecut, le putem folosi și anul acesta. Resursele bugetare există”, a declarat Florin Cîțu.

Potrivit ordinului comun emis de miniștrii Educației și Sănătății, în anul școlae 2021/2022, școlile vor fi închise doar dacă incidența în localitate depășește 6 cazuri la 1000 de locuitori. În cazul în care se descoperă cazuri de COVID-19 într-o clasă, sunt suspendate doar cursurile clasei respective.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *