Cîțu convoacă de URGENȚĂ ședință la Guvern, concomitent cu startul PROTESTELOR. Măsurile restrictive ar putea fi RELAXATE

Românii vor ieși și astăzi în stradă, de la ora 17. După ce ieri mii de români au ieșit în stradă din cauza restricțiilor care prevăd că după ora 20 nu mai pot ieși din case decât cei care merg la muncă sau la medic, astăzi, protestele vor continua. Manifestanții au planificat totul pe Facebook. Premierul Florin Cîțu a convocat o ședință de guvern care urmează să înceapă de la ora 18. Cîțu susține că efectele restricțiilor sunt permanent monitorizate de specialiștii alături de care lucrează:

Obiectivul Guvernului este vaccinarea a peste 10 milioane de oameni in Septembrie. Vom avea suficiente doze de vaccin, vom mai deschide centre noi de vaccinare, trebuie doar ca romanii sa își dorească sa fie imunizați. Este singura cale de a învinge pandemia și de a reveni la o viata apropiată de cea normală, pana in această vară. Tot timpul evaluam împreuna cu specialiștii efectul restricțiilor. Dar mai întâi sa vedem o scădere a numărului de infectări și să mai scadă presiunea pe spitale”, a transmis Florin Cîțu.

Guvernul ia în calcul relaxarea restricțiilor

Guvernul ia în calcul relaxarea restricțiilor adoptate săptămâna trecută, la nici o zi de la intrarea lor în vigoare. Surse guvernamentale susțin că Executivul ar putea reveni asupra măsurii de închidere a magazinelor la ora 18:00, dacă se va constata că măsura duce la aglomerarea acestora.

Sunt mai multe măsuri în analiză. Ele au fost luate la solicitarea specialiștilor. Putem reveni asupra lor”, susțin sursele citate.

Una dintre măsurile asupra căreia ar putea reveni Guvernul este cea privind închiderea magazinelor de la ora 18:00. Măsura se aplică în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mie, și pe tot parcursul săptămânii unde rata este mai mare de 7,5 la mie.  O altă măsură pe care o au în vedere autoritățile este ce referitoare la sălile de fitness. Potrivit Hotărârii de guvern adoptate săptămâna trecută, acestea se închid la o rată mai mare de 4 la mie. Acum, Guvernul ia în calcul deschiderea sălilor de fitness, dacă persoanele care merg să facă sport se testează înainte cu teste antigen. Varianta testelor antigen este luată în considerare și pentru deschiderea unor evenimente printre care concertele, filmele sau spectacolele de teatru.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *