Cîțu, convins că va fi premier și dacă moțiunea va trece: „Vom fi ACELAȘI guvern, într-un LUNG interimat”

Premierul Florin Cîțu e convins că va rămâne în fruntea guvernului și dacă va fi demis prin moțiune de cenzură.

Vom vedea dacă vor vota moțiunea PSD care este și împotriva USR. Eu am citit moțiunea asta. Dacă e ok că am stat în stradă împotriva PSD, și acum se aliază cu PSD  și AUR, înseamnă că pun interesul personal mai presus decât cel al oamenilor. PNL are o propunere de premier și cu aceea merge mai departe. AUR și PSD nu au nicio strategie. Vom fi același guvern, într-un interimat foarte lung. Eu cred că există mai mult de 70 de parlamentari responsabili”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu anunță negocieri la bucată pentru a rămâne în funcție. Acesta nu vrea să dezvăluie cu cine se poartă negocieri, însă spune că va face tot ce îi stă în putință pentru ca guvernul să rămână pe poziții.

Dumneavoastră vreți să vă spun care este strategia mea de a câștiga un război. Nu pot să vă spun asta, dar vom face tot ce ne stă în putință pentru că nu ne permitem să stăm nicio zi fără guvern. Vineri vom adopta OUG pentru facturi. Din punctul meu de vedere ce se întâmplă în Parlament e iresponsabil. Există și parlamentari resposabili care pun mai presus țara de interesul național. Cu ei vom discuta, dar nu vă pot spune cine sunt. E o atitudine iresponsabilă. PSD nu vrea să vină la guvernare, ceilalți nu știu ce vor”, a declarat Cîțu.

Întrebat dacă o demisie a sa ar stinge conflictul politic, premierul Florin Cîțu răspunde: „Nu! Ar fi un gest iresponsabil”. Dacă celelalte partide vor să dea jos Guvernul, se va vota și se va ajunge la negocieri, „dar eu vă spun că nu se va schimba nimic. Ne vom uita la toate opțiunile noastre”.

Florin Cîțu a fost întrebat dacă o demisie a sa ar stinge conflictul politic și guvernamental.

Nu! Ar fi un gest iresponsabil. Nu ar stinge niciun conflict, ar însemna să lăsăm România fără Guvern, ar însemna ca PNL să își dea propriul guvern jos, ceea ce nu o să facem niciodată. Eu niciodată nu îi voi lăsa pe români fără guvern”, a răspuns Cîțu.

Dacă alții vor să dea guvernul jos, se va ajunge în Parlament și se va vota: „Dacă vor da jos guvernul, vom merge la negocieri, dar eu vă spun că nu se va schimba nimic. Mai mult, PNL nu va putea face guvernare niciodată cu cei care au dat jos Guvernul Partidului Național Liberal”.

Jurnalista a reformulat întrebarea, insistând asupra eventualității unei demisii a lui Cîțu înainte de votul asupra moțiunii de cenzură.

Vorbim de strategie acum și vă dați seama că strategiile nu le vom divulga înainte. Ne vom uita la toate opțiunile noastre”, a răspuns premierul.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *