Cîțu, către primarii de municipii: „Redeschidem economia, evenimentele, cinematografele cu o singură condiție – VACCINARE!”

Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Emil Boc, a afirmat luni, la sfârşitul întâlnirii cu premierul Florin Cîţu, că acesta le-a transmis primarilor că au susţinerea Guvernului pentru a lua diverse măsuri de vaccinare la nivel local, printre care centre drive thru, centre mobile sau să organizeze maratoane ale vaccinării.

Sunt două mesaje ale premierului. Primul: Aveţi sprijinul Guvernului pentru susţinerea măsurilor de la nivel local sau judeţean de vaccinare. Adică, dacă vreţi centre drive-thru, dacă vreţi centre mobile, dacă vreţi să organizaţi maratoanele vaccinării, dacă doriţi alte campanii prin care voi să veniţi mai aproape de comunitate, aveţi uşa deschisă şi susţinerea Guvernului. De asemenea, din 4 mai va fi o campanie importantă prin medicii de familie, nu sunt obligaţi, dar prin parteneriatul prin care primarii împreună cu medicii de familie îl au, pot să adune mai mulţi medici de familie în această campanie şi vor apărea tot din 4 mai dozele de Johnson&Johnson care înseamnă o singură doză, asta ne dă nouă posibilitatea, cei din marile municipii, să facem un centru de drive thru cu o singură doză vaccinală, iar în locurile în care sunt persoane mai sărace sau comunităţi defavorizate să mergem cu o singură doză”, a declarat Emil Boc.

El a prezentat şi cel de-al doilea mesaj pe care premierul l-a transmis primarilor:

Mesajul premierului a fost că economia trebuie să se redeschidă treptat, evenimentele, activităţile culturale, teatrele, opere, cinematografe, festivaluri trebuie să se deschidă cu o singură condiţie, vaccinare, vaccinare, vaccinare. Noi am venit cu susţinerea acestui demers şi am spus că un orizont cât mai repede anunţat pentru redeschiderea acestor activităţi ne va ajuta pe noi să susţinem şi mai bine campania de vaccinare pentru că dacă vorbim de festivalieri, dacă de acum le spunem, da, va fi în luna august Untold cu siguranţă foarte mulţi vor merge să se vaccineze”, a precizat preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România.

Cîțu: Se redeschid şcolile în scenariile pe care le avem

Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni seară, referindu-se la introducerea testelor non-invazive în unităţile de învăţământ, că Ministerul Sănătăţii va discuta cu Ministerul Educaţiei despre această situaţie şi vor ajunge la o soluţie. După Paşte, şcolile se vor deschide în scenariile cunoscute. Florin Cîţu a fost întrebat luni seara, la TVR, în ce fază ne aflăm cu introducerea testelor non-invazive în şcoli după ce ministrul Educaţiei a cerut acest lucru:

Există acele teste pe care le avem de la DSP-uri către Ministerul Educaţiei, sunt teste normale. Dintre ele s-au folosit foarte puţin, cred că doi la sută au fost folosite. În acest moment redeschidem în scenariile pe care le ştim. În ceea ce priveşte testele Ministerul Sănătăţii împreună cu Ministerul Educaţiei vor discuta şi vor ajunge la o soluţie. (…) Am încredere că vor găsi o soluţie şi vom vedea cum vor face până săptămâna viitoare, cum vor redeschide”, a explicat premierul.

Cîţu a menţionat că elevii revin la şcoală în scenariile care erau înainte ca ei să intre în vacanţă:

În acest moment ce este clar pentru toată lumea este că se redeschid şcolile în scenariile pe care le avem. Şcolile nu au fost închise, au fost în vacanţă, au fost cele două sărbători de Paşte, a fost o vacanţă. Nu s-a schimbat nimic, nu au fost închise, elevii vin din vacanţă în scenariile pe care le aveam înainte de vacanţă”, a mai declarat Florin Cîţu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.