Cîțu, către prefecți: „NU s-a schimbat nimic, avem aceleași reguli! Vreau să văd în fiecare weekend evenimente legate de campania de vaccinare”

Premierul Florin Cîţu a declarat că România se află pe o pantă descrescătoare a valului trei al pandemiei de COVID-19, dar regulile trebuie respectate în continuare:

Trebuie să fim vigilenţi, nu a trecut valul trei. Ce a fost mai greu a trecut”, a afirmat el. Premierul a arătat că, după ce trece weekendul de Paşte şi 1 Mai, trebuie să fie folosite toate resursele pentru a avea o campanie de vaccinare de succes: „Aş vrea să văd în weekenduri cât mai multe evenimente legate de vaccinare”, a adăugat Cîţu.

Acum suntem, în ceea ce priveşte pandemia, pe o pantă descrescătoare a acestui val 3 şi trebuie să consolidăm în această perioadă. Trebuie să fim vigilenţi, nu a trecut valul trei. Ce a fost mai greu a trecut. A contat şi modul cum aţi ajutat şi dumneavoastră la respectarea regulilor”, a afirmat Cîţu, la videoconferinţa cu prefecţii.

El a subliniat că regulile trebuie respectate în continuare, în contextul în care în următorul weekend ortodocşii sărbătoresc Paştele, dar este şi 1 Mai, când se merge în vacanţă.

Nu s-a schimbat nimic, avem aceleaşi reguli: mască, distanţare socială, dezinfectant. Toate activităţile trebuie să ţină cont de regulile în vigoare. Cum aţi administrat perioada de până acum veţi face treabă bună şi în acest weekend”, a adăugat el.

Premierul a afirmat că a discutat şi cu aleşii locali, menţionând că vrea şi implicarea prefecţilor:

Am cerut şi acolo implicare, aş vrea să văd şi la dumneavoastră. E important să lucraţi împreună cu primarii, cu DSP-urile. Aş vrea să văd în weekenduri cât mai multe evenimente legate de vaccinare. Timişoara e un exemplu foarte bun”, a explicat Florin Cîţu.

El a făcut referire şi la începerea activităţii centrelor drive thru şi a centrelor de vaccinare mobilă:

După ce trece acest weekend trebuie să punem toate resursele pe care le avem pentru a avea o campanie de vaccinare de succes. Este singura soluţie pentru a reveni la normalitate şi trebuie să ne implicăm cu toţi. Depinde de noi să revenim la normalitate cât mai rapid. Sunt optimist, avem dozele, românii vor să se întoarcă la o viaţă normală. Punem resursele la dispoziţie şi românii se vor vaccina”, a afirmat Cîţu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *