Cîţu: „Avem în PNRR 64 de reforme care vor moderniza economia

Fostul premier Florin Cîţu a declarat că sunt 64 de reforme, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) care vor moderniza economia şi care vor fi implementate, iar România nu va schimba PNRR.

Am negociat deja cu reprezentanţii Comisiei Europene traseul viitor pentru deficitul bugetar, nu vom devia de la acesta. Avem în PNRR toate reformele, 64 de reforme care vor moderniza economia, le vom implementa şi nu vom schimba PNRR”, a afirmat Florin Cîţu, pentru Euronews.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirma, la începutul negocierilor pentru formarea actualei coaliţii guvernamentale, că doreşte o renegociere a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) dacă PSD intră alături de PNL şi UDMR la guvernare. El susţinea că există posibilitatea unei astfel de renegocieri, arătând că PSD nu doreşte să îşi „asume” ce a făcut USR în fostul guvern.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a semnat vineri acordul de împrumut prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţã încheiat între Comisia Europeanã şi România, în valoare de aproximativ 15 miliarde de euro, bani care vor fi folosiţi pentru finanţarea deficitului bugetului de stat şi pentru refinanţarea datoriei publice guvernamentale, pe baza cheltuielilor bugetare efectuate pentru reformele prevãzute în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţã (PNRR).

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.