Cîțu: „Avem CEA MAI MARE CREȘTERE ECONOMICĂ din Uniunea Europeană!”

Premierul Florin Cîțu anunță pe pagina sa de Facebook o creștere economică de 7,4 la sută pentru România estimată de Comisia Europeană. Totodată, șeful Executivului susține că este vorba despre cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană.

Am promis, am făcut! Comisia Europeană estimează o creștere economică de 7.4% în 2021 pentru România. CEA MAI MARE creștere economică din UE! Sectorul privat a răspuns pozitiv la măsurile implementate până acum și are încredere că ne vom ține de TOATE reformele anunțate”, a scris Florin Cîțu.

Comisia Europeană a îmbunătăţit prognoza privind creşterea economică din România în 2021 faţă de estimările din primăvară, la 7,4% în 2021 şi 4,9% în 2022, pe baza evoluţiei peşte aşteptări din primul trimestru. Raportul publicat miercuri subliniază că PIB-ul local a crescut cu 2,8% în primul trimestru, susţinut mai ales de consumul privat şi investiţii. În acelaşi timp, exportul net a avut un trend negativ, reflectând cererea externă redusă şi probleme în lanţul de aprovizionare. În prognoza publicată în luna mai, Comisia estima o creştere de 5,1% a PIB-ului României în 2021.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *