Cîțu anunță toleranță ZERO față de falsificarea certificatelor de vaccinare și URLĂ la polițiști și prefecți: „Vă cer implicare serioasă”

Premierul Florin Cîţu le-a transmis prefecţilor şi reprezentanţilor Direcţiilor de Sănătate Publică, că trebuie să continue campania de vaccinare, în contextul în care numărul persoanelor infectate cu noul COVID-19 este în creştere şi i-a îndemnat să se asigure că este intactă capacitatea de vaccinare şi niciun centru nu se închide. Şeful Guvernului a atras atenţia şi asupra fenomenului de falsificare a certificatelor de vaccinare şi a precizat că autorităţile vor avea toleranţă zero faţă de acest fenomen.

Al doilea subiect vaccinarea. Este clar că avem un număr în creştere de persoane infectate şi aici trebuie să fim foarte atenţi. Campania de vaccinare trebuie să continue. Vreau de la dumneavoastră să ne asigurăm că avem capacitate de vaccinare intactă, să nu se închidă niciun centru de vaccinare să ne asigurăm că oameni se pot vaccina ca şi până acum. Trebuie să îi informaţi pe oameni de beneficiile vaccinării. Bineînţeles trebuie făcute eforturi speciale de informare în mediile rurale, dar ştiţi foarte bine că vaccinarea nu e obligatorie. Trebuie să explicăm foarte bine legat de vaccinarea copiilor sub 18 ani”, a afirmat Florin Cîţu, la videoconferinţa de joi cu prefecţii şi reprezentanţii DSP de la Palatul Victoria.

El a avut un mesaj şi pentru reprezentanţii poliţiei şi i-a încurajat să desfăşoare operaţiuni ample pentru a combate fenomenul falsificării certificatelor de vaccinare.

Pentru reprezentanţii poliţiei trebuie să verificăm fiecare caz de falsificare a certificatelor de vaccinare. Au fost câteva situaţii şi de aceea trebuie să ne implicăm direct. Ştiu că aţi făcut tot felul de acţiuni. E important să ştie oamenii că avem toleranţă zero pentru cei care falsifică certificate de vaccinare, pentru că cine face asta pune în pericol siguranţa altor persoane. Orice resurse de care aveţi nevoie trebuie să spuneţi, dar trebuie să stopăm acest fenomen”, a conchis Cîţu.

Premierul Florin Cîțu a declarat, joi, la video conferința cu prefecții, că în localitățile în care incidențența acumulată a cazurilor în ultimele 14 zile e mai mică sau egală cu 6 la mie se permite participarea cu prezență fizică la cursuri cu prezență fizică pentru cei care merg la creșă, grădinițe și școli.

Este scenariul meu de bază în acest an să avem anul școlar cu prezență fizică până la 6 la mie. Bineînțeles cu respectarea regulilor de siguranță în contextul pandemiei”, a declarat premierul.

În scenariu în care rata de infecatare sere de 6 la mie, elevii din clase I și a XII -a trec în sistem online, iar cei care merg la creșe și grădințe și învățământul special participă în continuare fizic la cursuri până la instituirea măsurii de carantină în localitatea în care locuiesc, a mai precizat premierul. Cîțu le-a cerut prefecților implicare serioasă în ceea ce privește desfășurarea anului școlar cu riscuri cât mai mici.

Dacă întâmpinați probleme în organizarea acestui proces vă rog să le ridicați ca să le putem rezolva cât mai rapid”, a spus Cîțu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.