Cîțu anunță o REVOLUȚIE: „Este o mișcare care va schimba România în bine”

Florin Cîțu a fost votat de numai 3.000 de membri ai PNL, din cei 5.000 care au votat, noul președinte al partidului, dar anunță că noul său statut este unul de cotitură în istoria României. Premierul a precizat că va negocia cu viitorul șef al USR-PLUS, după finala Dacian Cioloș – Dan Barna, și a punctat că în interiorul USR-PLUS există tabere care îl vor premier și care sunt dispuse să revină la guvernare cu el la Palatul Victoria.

Se vor schimba multe (n.r. cu el președinte al PNL). Este o mișcare care va schimba România în bine. Va fi o forță motrice care va schimba România. Echipa mea a respectat pe fiecare membru al PNL, s-a comportat civilizat, și o altă echipă. Așa va fi în PNL. Cu noi începem această schimbare. În acest moment ne gândim la a reface coaliția, am ținut ușile deschise pentru USR-PLUS cât timp nu sunt alături de AUR, nu lucrează pe sub masă și renunță la moțiune. Moțiunea PSD, dacă nu are voturile USR, nu are cum să treacă. USR trebuie să se decidă dacă vrea să fie alături de PSD, sau alături de PNL și UDMR la guvernare. Eu am fost un partener onest și transparent. Eu nu văd altă variantă, văd o guvernare cu USR-PLUS, cu UDMR și minoritățile naționale.”, a declarat Florin Cîțu la Digi 24.

Primul BEx: „Discutăm de strategia PNL privind coaliţia de guvernare

Preşedintele PNL, premierul Florin Cîţu, a anunţat că prima reuniune a noului Birou Politic Naţional al formaţiunii va avea loc marţi. Potrivit prim-ministrului, la acea reuniune ar urma să se discute, printre altele, şi despre strategia PNL privind coaliţia de guvernare.

Marţi cred că avem primul Birou Politic Naţional, sau primul BEx. Vom încerca să fie marţi. Oamenii vor veni, va fi un Birou Executiv mai relaxat în primă fază, dar, bineînţeles, vor fi şi lucruri importante. Trebuie să discutăm despre strategia noastră în ceea ce priveşte coaliţia de guvernare, asta vom discuta în BEx, mai multe scenarii”, a declarat Florin Cîţu, sâmbătă, la Digi 24, după ce a câştigat mandatul de preşedinte al Partidului Naţional Liberal.

Premierul Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL, cu peste 60% dintre voturile exprimate la Congresul de sânbătă, 25 septembrie 2021. Ulterior, într-un interviu la Digi 24, Florin Cîțu și-a anunțat marele obiectiv al mandatului său în fruntea PNL: câștigarea alegerilor din 2024. Întrebat ce înseamnă acest lucru, Cîțu a răspuns că PNL trebuie să fie pe primul loc la toate alegerile din 2024: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.

Dacă nu vom câștiga înseamnă că nu mi-am facut treaba și voi lăsa locul altora”, a declarat Florin Cîțu.

Cîțu nu îl mai vrea adversar pe Ludovic Orban

Florin Cîțu, noul președinte al PNL, renunță la declarațiile belicoase și transmite mesaje de pace către Ludovic Orban, în condițiile în care fostul lider PNL avea în tabăra sa peste 50 de parlamentari liberali, ceea ce ar putea contitui nucleul unui grup de forță în Parlament.

Are un rol foarte important. Ludovic Orban este un om cu experiență politică foarte mare. Are un vot in Biroul Executiv Național. Contăm pe experiența lui Ludovic Orban în perioada următoare și in negocieri, are un rol foarte important în PNL”, a declarat Cîțu la Digi 24.

Chestionat pe tema declarației lui Orban despre ruperea oricărei colaborări cu președintele Iohannis, Cîțu a răspuns: „Aici nu știu. Eu am spus foarte clar că PNL are un parteneeriat foarte puternic cu Klaus Iohannis. Mai puternic ca niciodată. Avem azi guvernarea pentru că avem un parteneriat cu Klaus Iohannis. Este garanția guvernării până în 2024.”

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *