Cîțu anunță CONCEDIERI în instituțiile de stat: „Reforma companiilor care sunt pe pierdere va începe din luna februarie”

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că reforma companiilor de stat care în prezent sunt pe pierdere va începe din luna februarie. Acesta a cerut ministerelor o evaluare a companiilor care au dificultăți financiare. Cîțu spune că toate companiile care sunt pe pierdere vor fi obligate să prezinte planuri concrete de restructurare pentru a mai primi bani de la stat.

Memorandumul a fost votat. Așteptăm de la ministere. Acolo sunt mai multe lucruri, e vorba de identificarea companiilor cu probleme. Avem până pe 4 februarie“, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a mai anunțat că bugetul nu mai poate susține un număr așa de mare de angajați în administrația locală și a cerut președinților de Consilii Județene să ia măsuri.

Eu aș vrea să deschid totul mâine. Totul depinde de noi. Când vom respecta toate aceste reguli, vom deschide și restaurantele. Am făcut mai multe analize în urma discuțiilor pe care le-am avut cu administrația locală. Cheltuielile cu salariile nu este sustenabilă. Mă aștept să vină cu măsuri. Ceea ce s-a întâmplat în ultimii 4 ani, nu este sustenabil. Este valabil și pentru administrațiile centrale. Ei doresc o transparență și o predictibilitate și ne vom întâlni să discutăm aceste lucruri”, a mai spus Florin Cîțu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *