Cîțu: „Anul acesta reparăm ce au distrus socialiștii. Nu putem face școli și spitale peste noapte”

Premierul României, Florin Cîțu, susține că în acest an trebuie să repare ceea ce au distrus cei de la Partidul Social Democrat. El le promite românilor că țara va avea o creștere economică sustenabilă.

În 2020 economia globală a fost lovită de cea mai mare criză economică din ultima sută de ani. România nu a fost ocolită. Am luat măsurile economice cele mai bune, deși România pornea cu un handicap enorm: 8 ani de guvernare socialistă. Totuși, am reușit să stabilizăm economia și să reducem la maxim impactul crizei asupra economiei noastre. Anul trecut am stabilizat economia. Anul acesta reparăm ce au distrus socialiștii. Punem economia României pe o direcție de creștere economică sustenabilă și nimeni, niciodată, nu va mai putea să schimbe acest lucru”, a transmis Florin Cîțu.

Ulterior, premierul a avut declarații de presă în care a susținut că prioritatea este să aducă în stare de funcționalitate școlile și spitalele pe care le avem și a precizat faptul că nu se pot face școli sau spitale peste noapte.

Aici am avut o discuție cu ministrul Educației, nu poți să construiești pe noapte nici spitale, nici școli, dar în același timp trebuie să ne asigurăm că putem funcționa în siguranță cu ceea ce avem în acest moment. Vom avea mâine toate informațiile și nu pot să mă antepronunț. Din ce văd, evoluția este constantă, nici nu a scăzut foarte mult numărul de infectări, dar nici nu a crescut. Vom lua o decizie în privința deschiderii școlilor împreună cu președintele Klaus Iohannis”, a spus Florin Cîțu.

Reduceri la toate ministerele!

Premierul Florin Cîțu cere reduceri de buget la toate ministerele. Cîțu e nemulțumit de sumele cerute de miniștri pentu bugetul din acest an și spune că ținta guvernului e să reducă cheltuielile și să eficientizeze activitatea.

Sunt foarte mulți bani care se duc în sănătate. 65 de miliarde în sănătate, numai anul trecut. Trebuie să vedem cum sunt cheltuiți. Miniștri trebuie să vină cu măsuri de reducere de cheltuieli pentru ministere. Dacă nu vin, vor fi reduse cheltuielile și vom face modificări. Există o anumită rezistență la a face reforme, dar asta e mandatul acestui guvern. Anul trecut am stabilizat economia„, a declarat Florin Cîțu.

Ministrul crede că spitalele pot fi construite și printr-un parteneriat public-privat, asta deoarece fondurile europene sunt accesate cu foarte mare greutate:

Pe fonduri europene durează să construiești. Spitalele regiomale durează. Trebuie să ne uităm la variante pe termen scurt: parteneriat public-privat. Anul acesta creștem investițiile în buget”, a recunoscut Florin Cîțu în fața jurnaliștilor.

Premierul mai susține că va face verificări pentru a vedea dacă planul făcut după tragedia de la Piatra Neamț a fost respectat. El spune că există un plan de măsuri actualizat săptămânal peste care se va uita în aceste zile.

„Încă analizăm situația. Primim rapoarte. Sunt deja câteva rapoarte care existau și trebuie să mă uit pe ele. Atunci când tragem o concluzie venim cu ea. După ce o să am toate concluziile pot să spun… Deocamdată e prea rapid să mă pronunț. Am cerut informații să văd ce a fost în acea perioadă. Știm că au fost probleme cu agentul termic. Pe mine mă interesează ce s-a făcut după tragedia, de exemplu, de la Piatra Neamț. Atunci a fost făcut un plan și vreau să văd dacă a fost respectat. Vom vedea dacă a fost implementat sau nu. Există un plan de măsuri actualizat săptămânal. În această fază suntem acum”, a mai spus Florin Cîțu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.