Cîțu: „Am spus că e foarte important să nu mai închidem economia. Îmi doresc să mergem cât mai rapid la concerte! Cheia este vaccinarea”

Premierul României, Florin Cîțu, e explicat în cadrul unei conferințe de presă că practica sa a fost aceea de a discuta în cadrul întâlnirilor cu miniștri din cabinetul său referitor la situațiile pe care aceștia i le-au prezentat. Totodată el a explicat și metoda de debut al mandatului său de ministru al Finanțelor, respectiv o reformă la nivelul instituției.

Eu îmi aduc aminte că anul trecut am fost ministrul finanțelor. Am făcut ce nu a mai făcut alt ministru. Am arătat ca se poate face reforma. Am redus numărul directorilor generali și am redus cheltuielile. la mine la minister. Reforma începe cu propriul minister. Aproape de tine.”, a spus Cîțu.

Premierul României Florin Cîțu asigură că economia nu va fi oprită complet pentru că fenomenul economic conduce la un „cost psihic al societății”.

Asta vreau să asigur românii, guvernarea continuă. Actul de guvernare e unul, iar discuțiile politice altceva. PNL e un partid puternic. E singurul partid care și-a asumat singur guvernarea în această perioadă grea. A făcut-o foarte bine. PNL a reușit performanța ca într-un an de criză să aibă cea mai mare creștere din UE în semestrul 4. E un partid ce m-a investit pe mine sa duc mai departe și să promovez principiile liberale. PNL susține coaliția în acești 4 ani de zile. Mesajul președintelui PNL e foarte clar. Politica de testare a dat rezultate mixte. Avem țări precum Slovacia care nu a avut rezultate foarte bune. România stă mai bine. Am avut un val trei care nu a fost așa de dur. Acest val trei este pe scădere. Cred că am găsit un echilibru. Am spus că e foarte important să nu mai închidem economia. E vorba de costul psihic al societății. Persoane ce își pierd postul, persoane ce nu se mai pot angaja. Știți că anul trecut opoziția cerea să ne închidem. Am arătat în perioada asta că economia poate funcționa. Așa am avut creșteri la buget. Același principiu îl aplicăm și astăzi. Pentru oameni sănătoși ai nevoie de oameni sănătoși si invers. Ele merg impreună. Am spus că în acest moment, am creat o coaliție puternică, despre care am spus că va sta cel puțin 4 ani la guvernare. PNL  e cel mai important în coaliție. Are premierul în coaliție. Dar la acest moment nu există decis un congres. Am spus că sunt criticat zilnic de opoziție. Atâta tot. De un an de zile vorbește domnul Ciolacu. Acum avem o nouă voce care se alătură”, a spus premierul.

Premierul Florin Cîțu a explicat că își dorește redeschiderea economiei cât mai rapid și a spus că își dorește să participe, alături de toți românii la concerte și spectacole, dar cheia este vaccinarea.

„Eu vreau să văd concerte peste tot în România, nu doar la Cluj. Vreau să redeschidem economia pentru toți românii. De aceea am și asigurat numărul suficient de doze, pentru a ne putea vaccina cu toții și viața să revină la normal, exact cum era înainte. Aici, cu concertele, domnul Boc are concurență, pentru că și mie îmi plac concertele și îmi doresc să participăm cât mai rapid la astfel de spectacole, dar cheia este vaccinarea”, a spus Florin Cîțu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.