Cîțu a vorbit despre incidentul din SUA: „Nu pot să duc 7-8 beri. Am discutat cu Iohannis, NU mi-a cerut și NU îmi dau demisia. NICIODATĂ nu am dezamăgit!”

Premierul Florin Cîțu recunoaște că în SUA, în urmă cu 20 de ani, a băut „îndeajuns” cât să depășească limita legală. El spune că atunci se întorcea de la aniversarea colegului său de cameră.

Era o sâmbătă, 3 decembrie. Fusese ziua colegului de cameră și de acolo veneam. Am băut îndeajuns ca să depășesc limita legală. Cred că bere am consumat”, relatează Florin Cîțu.

Întrebat dacă a băut mai mult de șapte-opt beri, el a răspuns: „Nu, nu pot să duc șapte-opt beri”. „Dar am băut ca să depășesc limita legală. (…) Am stat (în custodie – n.r.) până la terminarea tuturor procedurilor din statul Iowa. (…) Din ce mi-aduc aminte nu au fost 48 (de ore – n.r.), dar am plătit tot ce a fost nevoie sau dacă a fost nevoie”, adaugă Cîțu. Acesta a reiterat că nu va demisiona din funcția de premier.

În continuare avem o guvernare pe care trebuie să o ducem la capăt. Avem reforme pe care le-am început și pe care trebuie să le ducem la capăt. Un eveniment care s-a întâmplat acum 21 de ani, pe care îl regret, nu are niciun fel de implicații în ceea ce facem noi astăzi”, a spus Cîțu.

Despre declarațiile colegilor din coaliția de guvernare, care au acuzat probleme de moralitate, Florin Cîțu a spus că a fost surprins neplăcut.

Nu am auzit astfel de declarații atunci când un director al CFR Călători a lăsat oamenii fără să-i ajute sau nu am văzut niciun fel de discuții când astăzi partenerii de coaliție își strângeau mâna pe treptele PSD sau îi aveau alături de ei pe oamenii din PSD la pupitru în Guvern. Discuțiile acestea eu aș vrea să le am în coaliție. Sunt de acord să discutăm acolo, dar nu în spațiul public”, a spus Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a vorbit, sâmbătă, într-o declarație de presă de la Palatul Victoria, despre ce s-a întâmplat în SUA, când a fost prins beat la volan.

Fusese ziua colegului de cameră. Am băut îndeajuns încât să nu depășesc limita legală. Am consumat bere. Nu pot să duc 7-8 beri. Am recunoscut că am consumat băuturi alcoolice. Am stat până s-au terminat toate procedurile. Nu au fost 48 de ore în penitenciar și am plătit tot ce trebuia. A trebuia să-mi vând mașina și m-am și împrumutat. Ceea ce noi considerăm penal în România, acolo este delict. Acolo există diferențieri. Mi-am reînnoit viza în 2009. În statul Iowa, mergi la niște cursuri unde sunt prezentate. Sunt cursuri de reeducare. Am luat și de la bancă bani pentru a plăti tot ce a ținut de acest incident. PNL va avea la conducere un om care a lucrat și în sectorul privat, care a făcut studii în SUA. Niciodată nu am dezamăgit”, a spus Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a spus, sâmbătă, de la Palatul Victoria, că, în acest moment, cazierul său este curat, după episodul din SUA.

Cazierul meu este curat, poate ar fi trebuit să spun ce s-a întâmplat acum 21 de ani. Avocatul a făcut totul, eu sunt economist, nu jurist“, a spus Florin Cîțu.

Am vorbit cu Iohannis. Nu iau în calcul demisia

Premierul Florin Cîțu susține că a discutat cu președintele Klaus Iohannis, dar nici acesta nu i-a cerut să demisioneze. Cîțu a lansat un atac dur la adresa liderilor din coaliție și a amintit de momentul în care Ludovic Orban a făcut schimb de geci cu Liviu Dragnea.

Am discutat cu domnul președinte și cred că este foarte clar. Aceasta nu este o situație penală, sunt legislații diferite în SUA și România. Nu, nici un moment nu m-am gândit să îmi dau demisia. În continuare, avem reforme de îndeplinit, avem lucruri de dus la capăt și nu trebuie să influențeze un eveniment de acum 21 de ani”, a spus Florin Cîțu.

Un coleg i-a arătat acum câteva luni domnului Orban hârtia care a apărut acum

Premierul a mai precizat că „un coleg i-a arătat domnului Orban hârtia care a apărut acum”.

A rămas în discuție greșeala mea. vreau să clarific anumite aspecte. În România, în legislație pentru președinte, premier, demnitari nu se face cerere pentru ORNISS. Nu am adus în discuție acest eveniment în discuțiile cu președintele. Știu că un coleg i-a arătat domnului Orban hârtia care a apărut acum în spațiul public, deci bănuiesc că știa”, a spus Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat ce i-ar spune unui tânăr care ar dori să urce băut la volan. Cîțu a spus că experiența proprie l-a învățat că nu trebuie „niciodată amestecate alcoolul și condusul”.

Aș spune ceea ce spun fiecărei persoane, după ceea ce mi s-a întâmplat mie. Nu trebuie niciodată amestecate alcoolul și condusul. În SUA este mai dură legislația și aș dori ca și în România să avem toleranță zero față de cei care urcă băuți la volan”, a spus Florin Cîțu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *