Cîțu a EXPLODAT la moțiunea de cenzură, împotriva PSD, AUR și USR: „Șeful extremiștilor și domnul cu spirala…”

Premierul Florin Cîțu a atacat cu cuvinte extrem de dure șefii USR, AUR și PSD, în cadrul discursului susținut înainte de votul pe moțiunea de cenzură depusă de PSD.

Am fost votați să conducem România indiferent când se vor opune extremiștii, domnul cu spirala și Marcel Ciolacu. Azi se separă apele în politica din România. Extremiștii, antivacciniștii au legalizat concubinajul lor și vor rămâne în opoziție. Știu că vreți să reluați guvernarea din 2016. Sunteți nostalgici după o cafea și să primiți ordine de la Dragnea”, a acuzat Cîțu.

Premierul Florin Cîțu îi atacă extrem de dur pe cei de la USR-PLUS și arată că aceștia nu au pregătit România pentru valul patru al pandemiei de Covid-19. Cîțu le transmite că vor răspunde în fața românilor pentru că au fugit de la guvernare.

Nu au pregătit România pentru valul 4 al pandemiei, iar apoi foștii colegi de la USR au lăsat Ministerul Sănătății fără ministru, în plină criză sanitară. Este un gest de iresponsabilitate și un atentat la sănătatea românilor! Foști colegi de guvernare de la USR veți răspunde în fața românilor! Stați umăr la umăr cu extremiștii care susțin campania anti-vaccinare! Stați la masă cu extremiștii, antisemiții! Ați mințit și ați trădat românii, când tot ceea ce se cerea de la voi era responsabilitate. Ați sabotat șansa dreptei de a avea un guvern stabil. Foarte bizar: ceea ce spuneați ieri ”fără corupție”, iar astăzi stați cot la cot cu corupții. N-ați vrut să vă asumați guvernarea și v-ați găsit un inamic comun, pe mine. Politica nu este despre cum să-l dați jos pe Florin Cîțu, este despre cum guvernăm mai bine pentru români. Sinceritate, vă citez din DEX: ”Însușirea de a fi sincer (1); lipsă de prefăcătorie sau de viclenie; franchețe, loialitate. ◊ Loc. adv. Cu sinceritate = în mod sincer (1); din toată inima.” Nu se termină totul aici! Românii trebuie să știe cine sunteți și ce ați făcut. Nu mă voi lăsa până în momentul în care românii nu vor știi cine sunteți.”, a spus Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a declarat marți în plenul Parlamentul că discursul susținut de Lucian Romașcanu este „ipocrit și populist”. „Ar fi fost mai potrivit să retrageți moțiunea”, a spus Florin Cîțu, care a lansat ulterior o serie de atacuri la adresa USR.

Ar fi fost mult mai important pentru români să retrageți moțiunea de azi, când avem 15.000 de cazuri și 250 de decese. Dvs vreți să mergeți mai departe și să distrugeți România. Curios că colegii de la USR nu vă aplaudă, dar vă votează. Azi a murit moralitatea. Moțiunea PSD e susținută și votată de USR. Așa zișii reformiști. (…) S-au făcut frați cu PSD și cu extremiștii neo-fasciști pentru a-l înlătura pe singurul om care i-a pus la treabă și care i-a împiedicat să se joace cu viețile românilor”, spune Florin Cîțu.

Cîțu afirmă că guvernarea cu el prim ministru „nu e un joc de copii răsfățați”.

„Sunt dezamăgit. USR joacă alba-neagra de-a guvernarea. După ce a complotat să dea jos guvernul, vrea să revină, dar cu un șef mai indulgent. În 30 de ani de politică nu a existat o alianță mai toxică decât cea de azi – PSD, USR, extremiștii. Dragi români, vă cer scuze că am crezut în USR. (…) Români, ați votat un partid bipolar. Ei spun că sunt în coaliție, dar votează pentru căderea guvernului, alături de PSD. Responsabilitatea pentru tot ce urmează e la USR: dobânzi, pandemie, curs. La PSD e de înțeles, dar USR votează o moțiune de cenzură care spune despre proprii miniștri că sunt incompetenți. Drulă, cum era aia cu zombie politic? Azi votezi o moțiune care spune că ești incompetent. (…) Trebuia să fi demis miniștrii USR mult mai devreme și poate azi aveam câțiva kilometri de autostradă, poate nu eram în situația asta cu pandemia. Am tolerat o echipă de incompetenți mai mult decât era cazul. Nu voi mai permite așa ceva. USR și-a bătut joc de sistemul de sănătate. Au avut bani, au avut tot ce au dorit, dar nu au pregătit valul 4. Este un atentat la sănătatea românilor, un gest criminal. (…) Ați sabotat șansa dreptei de a avea o guvernare stabilă, ați (c.n. USR) mers alături de antisemiți și neonaziști”, a mai spus Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, la votul moțiunii de cenzură care îl vizează că România este afectată de un trend regional european și mondial în privința revenirii COVID-19 și a prețurilor la energie.

Nu ne putem sustrage acestor trenduri oricât ne-am dori, dar face eforturi zi de zi pentru a le combate. Ați văzut deciziile luate de Guvern pentru a ne asigura că avem toate mediamentele necesare pentru a ne bate cu pandemia, chiar dacă unii au fugit de la guvernare și au lăsat ministerul nepregătit”, a declarat Florin Cîțu.

Cât despre eșecul campaniei de vaccinare, premierul susține că vinovați au fost antivacciniștii și „partidul exetremist” AUR.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Cîțu a EXPLODAT la moțiunea de cenzură, împotriva PSD, AUR și USR: „Șeful extremiștilor și domnul cu spirala…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *