Cîțu a dat drumul la robinetul cu bani, pentru primari: Peste 75 de milioane de euro

Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern a intrat și un proiect prin care se alocă suma de 371.568.000 lei, din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru unele unităţi administrativ – teritoriale afectate de calamităţile naturale. Această decizie vine cu doar o săptămână înaintea Congresului PNL. De menționat faptul că România s-a confruntat cu inundații severe, dar asta s-a întâmplat în urmă cu câteva luni.

Concomitent, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a plătit vineri aproape 400 de milioane de lei pentru finalizarea a sute de lucrări de investiții realizate prin PNDL 1 și PNDL 2. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a virat suma de 395 de milioane de lei, în vederea decontării facturilor pentru 539 de obiective de investiții realizate prin etapele I și II ale Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Astfel, pentru etapa I, a fost achitată suma de 46 de milioane de lei pentru 63 de obiective, iar pentru etapa a II-a a programului au fost decontate facturi în valoare de 349 de milioane de lei pentru 476 de obiective.

Sprijinul pentru administrațiile locale rămâne un obiectiv esențial pentru dezvoltare la nivelul întregii țări, de aceea continuăm să facem plăți către primăriile care au contractat investiții prin proiecte de dezvoltare locală”, a declarat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.

Recent, Guvernul a aprobat alocarea sumei de trei miliarde de lei pentru finalizarea lucrărilor de investiții finanțate prin PNDL II. Cu banii alocați de guvern se realizează finanțarea suplimentară a proiectelor aflate în derulare prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II-a. Concret, suplimentarea de buget trebuie să acopere costurile majorării prețurilor materialelor de construcții și a salariilor.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

One thought on “Cîțu a dat drumul la robinetul cu bani, pentru primari: Peste 75 de milioane de euro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *