Cîțu a anunțat că certificatul digital intră în vigoare în România de săptămâna viitoare. Angajații din asistența socială ar putea fi OBLIGAȚI să se vaccineze

Premierul Florin Cîțu a anunțat că certificatul digital urmează să intre în vigoare în România încă de săptămâna viitoare.

Cel mai târziu săptămâna viitoare. Săptămâna aceasta vom avea discuții și cu INSP. Vreau ca școala să fie cu prezență fizică. E una din variante, vreau să ținem economia deschisă. Soluția în acest moment este ca testarea să se facă pe banii românilor, însă e proiectul în primă lectură. Vom vedea ce se va întâmpla”, a declarat Florin Cîțu.

Guvernul a discutat, miercuri, în primă lectură, un proiect de OUG care prevede că angajații din asistența sociala vor fi obligați să se vaccineze, să se testeze sau să facă dovada trecerii prin boală.

Am discutat despre un proiect de ordonanță care stabilește ca angajații din institutii publice din zona asistenței sociale vor trebui să facă dovada vaccinarii, în caz contrar să facă dovada  unui test negativ sau dovada trecerii prin boală”, a spus premierul.

Testarea se va face pe banii angajaților, a precizat acesta.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

4 comentarii la „Cîțu a anunțat că certificatul digital intră în vigoare în România de săptămâna viitoare. Angajații din asistența socială ar putea fi OBLIGAȚI să se vaccineze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *