Circulație în condiții de iarnă pe mai multe șosele. Aproape 70 de utilaje pe drumurile constănțene. Recomandări pentru șoferii care merg în zonele montane

Drumarii de la CNAIR au acţionat pe întreaga reţea de drumuri naţionale şi autostrăzi cu 1081 utilaje şi au împrăştiat aproximativ 8769 tone material antiderapant, după o noapte cu Cod galben de vreme rea. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere avertizează șoferii să-și echipeze mașinile pentru traficul de iarnă înainte de a pleca la drum și să circule cu prudență pe drumurile acoperite cu zăpadă sau polei. Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, marţi dimineaţa nu erau sectoare de drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia restricţionată sau întreruptă din cauza condiţiilor meteorologice.

Direcțiile regionale ale CNAIR au acționat în toate zonele în care a fost necesară intervenția:

  • DRDP București – 200 autoutilaje, au răspândit 1515 tone de material antiderapant
  • DRDP Craiova – 99 autoutilaje, au răspândit 497 tone material antiderapant
  • DRDP Timișoara – 98 autoutilaje, au răspândit 493,2 tone material antiderapant
  • DRDP Cluj – 184 autoutilaje, au răspândit 1197 tone material antiderapant
  • DRDP Brașov – 132 autoutilaje, au răspândit 735,5 tone material antiderapant
  • DRDP Iași – 301 autoutilaje, au răspândit 4074 tone material antiderapant
  • DRDP Constanța – 67 autoutilaje, au răspândit 257 tone material antiderapant

Facem apel la conducătorii auto care se deplasează în această perioadă, în special în zonele montane, să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, subliniază CNAIR într-un comunicat.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *