Circul de la Camera Deputaților, efecte grave: votul final privind DESPĂGUBIREA angajaților concediați de la fermele de porci unde a fost depistată pesta porcină, AMÂNAT

Scandalul de miercuri, 5 decembrie, din Camera Deputaților privind încercarea de demitere a lui Liviu Dragnea de la șefia forului nu avea cum să nu aibă urmări asupra procesului legislativ. Printre proiectele de legi care trebuiau să primească miercuri votul final se numără și cea referitoare la aprobarea Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 83/2018 privind acordarea unei măsuri de protecţie socială persoanelor concediate din cadrul societăţilor din sectorul crescătorilor de suine a căror activitate a fost afectată de virusul pestei porcine africane.

CITEȘTE ȘI:

Numărătoarea inversă pentru primul Congres al Pro România: Mircea Dobre, cooptat în viitoarea conducere centrală

Ordonanța acorda o serie de măsuri de protecție socială prin instituirea unei compensații, neimpozabile, în valoare de 500 lei, care se acordă lunar, pentru o perioadă de maximum 6 luni, începând cu data încetării contractului individual de muncă. Pentru ca o persoană concediată de la o fermă de porci să primească cei 500 de lei/lună, aceasta trebuie să aibă o vechime în muncă de minimum 6 luni la ferma respectivă. Banii vor fi acordați prin intermediul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, ca instituție ce va gestiona și soluționa cererile de acordare a compensației, plata compensației, care se suportă din bugetul asigurărilor pentru şomaj, așa cum TOMIS NEWS relata la momentul respectiv.

Propunerea de a acorda câte 500 lei, timp de șase luni, este considerată de mulți una de toată jena, în condițiile în care mulți care au fost disponibilizați își mai găsesc cu greu un loc de muncă în domeniu. Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.83/2018 a fost aprobat în 22 octombrie, însă miercuri, 5 decembrie, când ar fi trebuit să intre la votul final a fost amânat pentru săptămâna viitoare.

CITEȘTE ȘI:

Asociația Pro Consumatori: „Cinci milioane de români nu sunt de acord cu obligativitatea vaccinării copiilor și adulților!”. Sediile partidelor vor fi PICHETATE!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *