CIRC TOTAL în Zona Peninsulară a Constanței: Firmele își cară marfa în brațe, o primă acțiune în instanță a fost RESPINSĂ, iar Chițac promite… REVOLUȚIE

Nici o săptămână fără scandal și totală dezorganizare în municipiul Constanța. De data aceasta e vorba de regulamentul zonei peninsulare, intrat de astăzi în vigoare. Adio mașini în zonă, marea problemă fiind legată de aprovizionarea magazinelor din zonă, accesul taxi ș.a.m.d. Accesul auto în zona Peninsulară este restricționat de două bariere, iar cei care vor să intre cu mașina au nevoie de un permis special. Câțiva polițiști locali au primit ordine să gestioneze traficul auto și să-i informeze pe șoferii care nu au permis de acces că trebuie să întoarcă și să-și găsească loc de parcare în altă parte. De asemenea, furnizorii de marfă de la magazinele din zonă au fost nevoiți să oprească la barieră și să care lăzile în brațe.

peninsula2

Propunerile și observațiile pe care municipalitatea le-a primit, atât din partea riveranilor, cât și a operatorilor economici din zonă au fost ignorate de primarul Vergil Chițac și de city manager-ul Felicia Ovanesian. În cursul săptămânii trecute, locuitorii din Peninsulă au strâns nu mai puțin de 1.500 de semnături de susținere pentru modificarea Regulamentului de acces în zonă.

Toate semnăturile au ajuns atât la primărie, cât și în adresele de e-mail ale partidelor politice care sunt reprezentate de consilieri în administrația locală. Regulamentul de acces în Peninsulă a fost constestat în instanță. Între timp, chiar astăzi, magistrații Tribunalului Constanța au respins ca neîntemeiată chemarea în judecată pentru suspendarea regulamentului de acces în Peninsulă. Decizia poate fi atacată prin recurs la Curtea de Apel.

„Respinge, ca neîntemeiată, cererea de chemare în judecată – având ca obiect suspendare executare act administrativ Hotărâre pentru aprobarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a Municipiului Constanţa nr. 294/31.08.2021 adoptată de Consiliul Local al Municipiului Constanţa- formulată de reclamanţii GAMBINO&LYRA S.R.L., VIPEROOM EXPRESS S.R.L. şi VIPEROOM PUB S.R.L. în contradictoriu cu pârâtul CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI CONSTANTA Respinge, ca neîntemeiate, cererile de intervenţie accesorie formulate de intervenienţii HACER&YASEMIN S.R.L., CABINET DE AVOCAT CRISTINA LAURA ANDREI, CABINET DE AVOCAT CARPOV OANA MĂDĂLINA, UNAL CO S.R.L., LOLAMOLA S.R.L., 77&MADISON ADK S.R.L., BONTON BEACH S.R.L., SIMPLE ONE S.R.L., SICILIA BELLA S.R.L., NUTMIH PRODUCT S.R.L., MARINESCU ANDREI RARES şi BARBU PARASCHIVA Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Tribunalul Constanţa-Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată astăzi 15.11.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.”

Chițac, în lumea lui: Promite… Revoluție!

Cu nesimțirea primarului Constanței, Vergil Chițac, suntem deja de mult obișnuiți. Astăzi ne-a oferit o nouă mostră. Ignorând total problemele pe care le-a cauzat, a transmis faptul că… face revoluție prin pavele:

Am început reabilitarea pavajului deteriorat de traficul auto din Peninsulă. Și dacă tot am zis că facem revoluție în centrul istoric, lucrările au demarat pe strada Revoluției din 22 Decembrie 1989. Proiectul este finanțat cu bani de la bugetul local și repară investițiile făcute din bani europeni, care s-au degradat în urma gospodăririi neglijente. Aceasta este prima etapă dintr-un proiect mai amplu ce vizează reabilitarea întregului centru istoric.Etapa a doua presupune continuarea investițiilor din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, pe străzile unde nu s-a intervenit până în prezent. Țin să menționez că acești bani europeni i-am primit cu condiția ca străzile respective să devină pietonale.De asemenea, Primăria Constanța a lansat REACTIS – REAbilităm ConsTanța IStorică, un program multianual ce vine cu facilități pentru deținătorii de imobile din Zona Peninsulară pentru a-i determina să și le renoveze. Astfel, acordăm sprijin financiar pentru renovare tuturor proprietarilor care își doresc acest lucru. Prezentarea detaliată a proiectului și a facilităților acordate poate fi consultată pe site-ul oficial al Primăriei.În acest fel, acționăm concomitent în trei direcții diferite pentru a reda zonei peninsulare frumusețea de altădată”, a transmis primarul Chițac.

Potrivit regulamentului de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța, adoptat de Consiliul Local în luna august 2021, s-a acordat un termen astfel încât cei îndreptățiți să își procure permisele de acces de la SPIT în cazul rezidenților persoane fizice și juridice, respectiv Serviciul Siguranța Circulației Urbane și Parcări pentru celelalte categorii prevăzute în regulament.

Emiterea permisului de acces în zona peninsulară pentru persoane fizice și persoane juridice rezidenți se realizează de către Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța după depunerea cererilor împreună cu documentele necesare, prin următoarele modalități: online pe adresa office@spit.ro, prin poștă/curier, la sediile Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța.  Accesul în agențiile fiscale se face pe baza prezentării Certificatului Verde care să ateste vaccinarea cu schema completă sau trecerea prin boală. De asemenea, este permis accesul persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR negativ pentru infecția cu virusul SARS-Cov-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-Cov-2 nu mai vechi de 48 de ore.

Pentru eliberarea celorlalte categorii de permise, solicitanții se pot adresa Direcției Generale Gestionare Servicii Publice, Direcția Administrare Servicii Publice, Serviciul Siguranța Circulației Urbane și Parcări din cadrul Primăriei Municipiului Constanța cu sediul în str. Ștefan Mihăileanu nr. 10, Constanța, prin următoarele modalități: poștă/curier, online la adresa de mail  permise.acceszp@primaria-constanta.ro. Formularele tipizate pentru diferitele tipuri de permise pot fi accesate utilizând   http://www.primaria-constanta.ro/primarie/relatii-cu-publicul/acte-necesare-pentru-diferite-tipuri-de-solicitari. Informații suplimentare puteți obține la numărul de telefon 0241/488179.

Potrivit regulamentului, zona peninsulară este separată în două părți:

a)Zone exclusiv pietonale (cu destinație pietonală cu excepția desfășurării unor evenimente sociale, culturale/sau sportive, a executării de lucrări de construire, amenajare și modernizare, în situații de intervenție pentru situații de urgență sau situații speciale)                                                 

 • Faleza promenadă Cazino;
 • Bulevardul Tomis (segmentul cuprins între strada Traian și strada Vasile Alecsandri, segmentul cuprins între strada Vasile Alecsandri și strada Sulmona și segmentul cuprins între strada Sulmona și Piața Ovidiu);
 • Piața Ovidiu și strada Vasile Canarache (segmentul cuprins între strada Petru Rareș și Piața Ovidiu).

b)Zone ocazional carosabile (cu destinație preponderent pietonală și ocazional carosabilă)

 • strada 9 Mai;
 • strada Arhiepiscopiei;
 • strada C.A.Rosetti;
 • strada Callatis;
 • strada Căpitan Vasile Țurcanu;
 • strada Constantin Brâncoveanu;
 • strada Crângului;
 • strada Cristea Georgescu;
 • strada Dianei;
 • strada Dimitrie Cantemir;
 • strada Doinei;
 • strada Dr. Aristide Karatzali;
 • strada Dr. Francisc Reiner;
 • strada Ecaterina Varga (segmentul cuprins între Vasile Alecsandri și strada Callatis);
 • strada Grigore Tocilescu;
 • strada Horia;
 • strada Ion Theodorescu Valahu;
 • strada Krikor H. Zambaccian;
 • strada Maior Gheorghe Șonțu;
 • strada Marcus Aurelius;
 • strada Mircea cel Bătrân (segmentul cuprins între strada Vasile Alecsandri și Piața Ovidiu);
 • strada Nicolae Titulescu;
 • strada Orient;
 • strada Ovidiu;
 • strada Petru Rareș;
 • strada Poștei;
 • strada Profesor Doctor Ion Cantacuzino;
 • strada Remus Opreanu;
 • strada Revoluției din 22 Decembrie;
 • strada Sulmona;
 • strada Traian (segmentul cuprins între strada Doinei și Piața Ovidiu);
 • strada Vasile Canarache (segmentul cuprins între strada Termele Romane și strada Petru Rareș);
 • stradela Vântului.

Intrarea și ieșirea mașinilor în/din zona peninsulară se realizează doar prin punctele prevăzute în Regulamentul de acces în care sunt amplasate indicatoare de semnalizare rutieră, respectiv puncte de intrare: strada Traian, la intersecția cu strada Doinei, strada Remus Opreanu, la intersecția cu strada Lebedei  și puncte de ieșire: strada Vasile Alecsandri, la intersecția cu strada Mircea cel Bătrân,  strada Arhiepiscopiei, la intersecția cu bulevardul Regina Elisabeta. Viteza de deplasare a vehiculelor în zona peninsulară este de maxim 30 km/h.

Rute alternative:

1. Pentru autovehiculele neautorizate care circulă pe bulevardul Tomis și pătrund către bariera acces în zona peninsulară:

-stânga pe strada Vasile Alecsandri către strada Mircea cel Batran;

-dreapta pe strada Vasile Alecsandri către strada Termele Romane prin strada Traian (parcare Curtea de Apel).

2. Pentru autovehiculele care circulă dinspre portul Tomis (strada Lebedei) și strada Remus Opreanu din bulevardul Regina Elisabeta spre bariera de acces în zona peninsulară pe strada Remus Opreanu:

-virare stânga și întoarcere către bulevardul Regina Elisabeta prin strada Remus Opreanu.

Ruta ocolitoare 1 Port turistic
Ruta ocolitoare 2 Judecatorie

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

4 comentarii la „CIRC TOTAL în Zona Peninsulară a Constanței: Firmele își cară marfa în brațe, o primă acțiune în instanță a fost RESPINSĂ, iar Chițac promite… REVOLUȚIE

 • luni, 15 noiembrie 2021 la 14:19
  Legătură permanentă

  Probabil Chitacul si Ovanesianca vor sa se asigure ca PNL-ul nu mai pupa Primarie in vecii vecilor. Nu poti sa te bati cu pumnisorii in pieptut ca ceilalti sunt ticalosi pt ca au pus parcare cu plata, au oprit traficul in Peninsula samd si cand vii la primarie sa faci exact aceleasi lucruri, iar lumea sa accepte mereu aceeasi tampenie.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *