Spread the love

Un spital multifuncțional care să deservească cei peste 40.000 de locuitori ai orașului Năvodari este subiect de discuție de mai mulți ani. Liberalii au preluat stindardul înființării unei astfel de instituții în urmă cu mai mulți ani și trecerea timpului nu a adus și pașii importanți necesari demarării acestui proiect. Liberalii și social-democrații se mai ciondănesc pe acest subiect și, marți, cu prilejul convocării ședinței ordinare a Consiliului Județean Constanța, s-a adoptat proiectul de hotărâre privind „trecerea unor bunuri imobile din proprietatea publică a județului Constanța în proprietatea publică a unității administrativ-teritoriale orașul Năvodari”. Practic, CJC a renunțat la jumătate dintr-o clădire în beneficiul primăriei Năvodari, pentru ca orașul respectiv să continuie implementarea mult visatului proiect.

Înainte de ședința CJC, liberalii constănțeni George Muhscină, Marius Enescu (ambii consilieri județeni) și Marilena Dragnea, învinsa de la alegerile locale de anul trecut, au organizat o conferință de presă, în care au salutat inițiativa CJC.

„Vreau să le mulțumesc colegilor de la PNL Năvodari pentru susținerea de care au dat dovadă și să nu uităm acest proiect de astăzi vine ca urmare a hotărârii CL Năvodari din 14 februarie. Apreciem că după 10 ani de solicitări și rugăminți din partea PNL, în sfârșit se întâmplă ceva. Vom urmări pas cu pas acest proces care începe astăzi și ne vom ține de capul decidenților să nu întârzie nici o zi termenele asumate. Am vrea ca acest proces să se desfășoare transparent și să știm ce se va întâmpla cu beneficiarii serviciilor neuropsihiatrice de la Năvodari, unde vor fi relocați și cu ce costuri; care este calendarul de proiect pentru amenajarea, construirea și popularea centrului de sănătate cu personal”, a spus George Muhscină.

Într-o aproximativă limbă română, Marilena Dragnea a precizat că primarul de la Năvodari, Florin Chelaru, s-a rugat de ea să susțină proiectul în CL al orașului, pentru că „nu mai face față la telefoane”.

„La parlamentare, primarul de la Năvodari, un social-democrat, mi-a solicitat sprijinul intervenției consilierilor județeni PNL de a forța în CJC introducerea pe ordinea de zi a proiectului. Am avut o ieșire publică la alegerile parlamentare și am explicat și am solicitat, cu acordul consilierilor județeni și al biroului politic județean PNL pentru acest proiect. (…) Edilul de la Năvodari mi-a recunoscut că este solicitarea foarte mare a locuitorilor și nu mai face față presiunilor și telefoanelor, chiar așa s-a exprimat, și că nu înțelegea refuzul președintelui CJC, Țuțuianu, de a introduce pe ordinea de zi, mă bucur că a avut și dumnealui înțelegere și că trebuie să facem politică pentru cetățean și în campanie să venim cu proiecte pentru cetățean, apoi să uităm că suntem de la PNL sau PSD sau orice alte partide și să facem politică pentru cetățean”, a spus Marilena Dragnea.

Marius Enescu a „pledat” și pentru înființarea în cadrul viitorului spital a unei secții secundare de ambulanțe și a unei absolut necesare secții de Urgență.

Vehemenții liberali nu au prezentat însă și o sursă de finanțare, Marilena Dragnea vorbind despre bugetul orașului Năvodari, complet incapabil însă să suporte o astfel de finanțare. Nu este prima dată când liberalii „flutură” proiecte de anvergură, fără să specifice și sursa de finanțare.

CITEȘTE ȘI:

Boroianu, candidat PNL, inspirat de FSN: „Dăm apă gratis la toată lumea, dar nu am impact bugetar”

Ulterior conferinței de presă, a avut loc ședința CJC și proiectul de hotărâre a fost adoptat în unanimitate. Muhscină a salutat votul, iar președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, a intervenit: „Eh, să nu vă atribuiți acum meritele, pentru că este proiectul meu”.

„La ora actuală, doar jumătate de clădire este în administrarea noastră și cealaltă jumătate este în administrarea UAT Năvodari și sper ca în cel mai scurt timp, până în toamnă, să avem un centru medical”, a mai spus Țuțuianu.

Practic, este vorba despre centrul de reabilitare şi recupeare neuropsihiatrică Năvodari, un teren în suprafaţă de 3.457 mp. Totodată, la nivelul orașului Năvodari s-a constituit o echipă care coordonează şi conduce  proiectul înființării primului spital din oraş, iar viitorul centru medical ar putea deservi atât Năvodariul, cât şi localităţile limitrofe din nordul judeţului. De asemenea, acesta ar putea dispune de 5-6 specializări şi o capacitate de aproximativ 25 de paturi.

Facebook Comments

One thought on “Circ politic la primul pas pentru construirea spitalului de la Năvodari”

  1. Consilierii judeteni ai PNL sunt de laudat si pentru proiectul decernarii premiilor Oscar de anul acesta. Felicitari PNL Constanta pentru nominalizarile pentru premiile oscar… nu pentru un amarat de spital in vagauna aia de oras numit Navodari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *