Circ pe strategia de tarifare RAJA în Consiliul Local. „Dăm lecții de absorbție de fonduri europene?”

Miercuri, consilierii locali municipali s-au întrunit într-o nouă ședință pentru a dezbate mai multe proiecte. Unul dintre ele făcea referire la aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici aferenți investițiilor propuse în municipiul Constanța prin „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a SC RAJA SA Constanța, în perioada 2014 – 2020”.

Liberalii s-au arătat iritați de strategia de tarifare și au luat foc, susținând că au primit proiectul de hotărâre cu doar trei ore înainte de începerea ședinței de CL, apoi și de creșterea în sine a prețurilor.

944918_10153573993650735_5110325907833604636_n

Dintre consilierii liberali, s-a remarcat Sorina Tușa, care a intrat într-un dialog cu viceprimarul cu atribuții de primar al Constanței, Decebal Făgădău. Redăm dialogul:

Tușa: „În documentația trimisă de RAJA în cadrul comisiei juridice, rezultă că aceste creșteri ale prețului către consumatori se înregistrează din 2017 și vorbim de o creștere cu 10% pe 2017, cu 5% pe 2018, 2019 și 2020, adică aproape 30%, prin capitalizarea procentelor. Noi credem că este o măsură inoportună pentru consumatori”

Făgădău: „Considerați pe ceva? Sau, așa, considerați că… Spuneți-ne și pe ce considerente!”

Tușa: „Mă gândesc la banul constănțeanului și 30% este foarte mult! Pe de altă parte, cred că se pot accesa fonduri europene și aceste lucrări RAJA se pot dezvolta în acest sens”

Făgădău: „Ei, permiteți-mi ca chiar de la dumneavoastră să nu primim lecții de fonduri europene! Ați terminat conferința de presă?”

La un moment dat, a intervenit și consilierul Tudorel Chesoi.

„Vreau să propun CL să aprobăm creșterea tarifară în mod echilibrat, adică în fiecare an cu același procent. (..) Creșterea prețurilor este bruscă în primii trei ani, apoi creștere zero în alți ani. Propun eșalonarea lor într-un mod echilibrat”, a spus Chesoi.

Vizibil iritat de opoziție, Făgădău a tranșat problema:

„Vă bazați pe ce? În spate este un studiu al BERD! Cui dăm lecții de fonduri europene? Lui RAJA, care este pe locul întâi pe țară la absorbție? Despre ce vorbim?”, a spus Făgădău.

În ciuda opoziției, proiectul de hotărâre a fost adoptat.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.