Circ pe Legea redeschiderii piețelor: Iohannis nu o găsește, PSD acuză că MINTE, PNL a… contestat pe ascuns la CCR

Legea pentru redeschiderea pieţelor nu a ajuns la mine„, a declarat Klaus Iohannis, luni, întrebat dacă va promulga sau nu legea adoptată de Camera Deputaţilor pe 10 noiembrie. Klaus Iohannis a declarat, după adoptarea legii în Parlament, că închiderea pieţelor din hale sau spaţii acoperite reprezintă o măsură „justă” luată de Guvern. Președintele a acuzat în acest sens PSD, pentru că a propus deschiderea piețelor din motive politicianiste.

Între timp, s-a aflat că Guvernul Orban a contestat pe ascuns legea la CCR, fără să informeze Parlamentul, la 17 zile după adoptare. Totuşi, actul normativ a ajuns la Cotroceni pe 12 noiembrie, contrar celor afirmate de Klaus Iohannis, iar PSD a prezentat documentul care o dovedeşte:

lege

De altfel, prima dintre cele două legi transmite la Cotroceni pe data de 12 noiembrie a fost deja promulgate, astfel că preşedintele nu poate susţine că a doua lege, menţionată pe adresa de la Camera Deputaţilor, nu a ajuns la el.

În timp ce afirmă că analizează posibilitatea redeschiderii pieţelor, premierul Ludovic Orban a uitat să precizeze că Guvernul a atacat la Curtea Constituţională legea, iar Parlamentul nu a fost încă informat.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *