CIRC pe desființarea SIIJ! Ciolacu: „Rămâne în picioare!” Cîțu: „E momentul să spunem La revedere, Liviu Dragnea!”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că nu intenționează să desființeze SIIJ. „Închidem MCV, dar nu desființăm SIIJ”, a punctat vineri liderul PSD Marcel Ciolacu. El afirmă că trebuie identificate soluții pentru îmbunătățirea activității Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

În acea zonă (Justiție – n.r.) trebuie intervenit și văzut ce trebuie făcut, astfel încât să închidem MCV-ul, dar nu prin desființarea SIIJ”, spune Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a transmis și miercuri că social-democrații nu vor desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

Am văzut cum a funcționat justiția fără SIIJ și vedem cum funcționează cu SIIJ. Bine ar fi să găsim o soluție să o facem și mai funcțională”, afirmă liderul PSD.

Declarația este cu atât mai interesantă cu cât PNL vrea desființarea acestei Secții. Pe de altă parte PNL ar vrea înființarea unui alt serviciu special în Parchetul General. Viziunile diferite dintre PSD și PNL se regăsesc și în plan economic. Rămâne de văzut în acest sens cât timp vor putea cele două partide să colaboreze.

Florin Cîțu, președintele PNL, susține în continuare desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, în ciuda poziției PSD.

„Poziția PNL este foarte clară. Aici ar trebui să fim toți foarte clari și transparenți. Această Secție Specială a fost înființată de Liviu Dragnea. E momentul să spunem ‘La revedere, Liviu Dragnea!’. Eu am desființat Secția Specială în guvern”, a declarat Cîțu, înainte de ședința Biroului Executiv al PNL.

Întrebat cum răspunde dorinței PSD de a păstra SIIJ, Cîțu a răspuns: „Haideți să discutăm, să vedem, să negociem.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *