Circ la Hârșova, între ALDE și PNL. Viceprimarul își va pierde funcția

Încă de la şedinţa în care Ionel Dia (PNL) (FOTO) a fost desemnat viceprimar, primarul oraşului Hârşova, Viorel Ionescu (ALDE), s-a declarat nemulţumit și l-a acuzat pe liberal că a avut o înţelegere cu PSD, în contradicție cu dispozițiile de la județ.

Între timp, Dia a trimis miercuri un comunicat, în care îl acuză pe președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, că „ a vândut organizația PNL Hîrşova domnului  Viorel Ionescu, primar ALDE în funcţie la Hîrşova, urmând să primească la schimb susținerea la alegerile parlamentare din toamnă”.

„Conducerea PNL Constanța a decis deja dizolvarea Biroul Politic Local PNL Hârșova, fiind înlocuit de un birou interimar format din foști membri și susținători ALDE, care s-au înscris deodată în PNL pentru a prelua controlul asupra organizației. Acest birou este controlat în prezent de către actualul primar prin intermediul familiei Stancu, oameni care și-au regăsit vocația politică după eșecul din mandatele domnului Chiriță și care se pare ca s-au aflat tot timpul în spatele domnului Ionescu. Relația dintre domnul Dragomir şi domnul Ionescu este una mai veche, însă aceasta se află dincolo de orice logică politică. Un preşedinte al unei organizații județene a PNL susține un primar ALDE (un partid aflat atât la nivel județean cât şi la nivel național în alianță cu PSD) şi îşi SACRIFICĂ propriii membri, VÂNZÂND practic partidul pentru interese strict personale, spre satisfacția alianței politice naționale PSD -ALDE”, a spus, printre altele, Dia.

De partea cealaltă, liberalii îl acuză pe Dia că are o colaborare cu PSD și, prin urmare, se va dispune retragerea sprijinului politic.

„Ne facem mai departe tema, i s-a pus în vedere foarte clar să nu colaboreze cu PSD! Este un lucru interzis nu numai lui, ci și celorlalți. Noi am avut indicii că el a colaborat de mai de mult, nu am avut probe, în momentul acesta știm deja de colaborarea lui cu PSD. Nu am fost neînțelegători, cum se plânge, i-am dat prilejul să repare ceea ce a făcut retrăgându-se din funcția respectivă, numai că, din păcate, nu a înțeles și își dorește să continuie colaborarea cu PSD. Acest lucru noi nu îl acceptăm. I se va retrage sprijinul politic și va rămâne și fără funcția de viceprimar și de cea de consilier”, a spus Gheorghe Dragomir, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •