Circ în Parlament împotriva lui Tăriceanu. Antet ALDE folosit de PNL

Senatorul Vasile Nistor și deputații Aurelian Ionescu și Cătălin Drăgușanu (toți trei ALDE) au depus o propunere legislativă care interzice persoanelor cu orice fel de probleme penale, de la faza de urmărire penală și până la condamnare, să mai ocupe orice funcție de conducere în Parlament (președinte, vicepreședinte, membru în Biroul Permanent, șefi de comisii, etc).

Proiectul de act normativ îl vizează pe șeful lor de partid, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Cei trei au invocat „neîncrederea românilor în Parlamentul naţional” care este „în creştere faţă de toamna anului 2015, cu 9%, 82% din cetăţenii chestionaţi au afirmat că nu au încredere în această instituţie”. 

Astfel, la articolul 31, după alineatul. (3) se introduce un nou alineat, alin.(4), cu următorul cuprins:

(4) Prin derogare de la prevederile alin. (3), deputatii si senatorii, trimişi in judecată sau condamnaţi pentru fapte săvârşite cu vinovăţie sau aflaţi în conflict de interese conform unui raport de evaluare al Agenţiei Naţionale de Integritate rămas definitiv, nu au dreptul  sa fie membri şi  să  fie aleşi  în Biroul Permanent al Camerei din care fac parte, în conducerea unei comisii parlamentare permanente, în conducerea unui grup parlamentar, în conducerea unei comisii speciale ori a unei comisii de anchetă sau în conducerea comisiilor comune ale celor două Camere ale Parlamentului”.

„Nu sunt de la ALDE, sunt de la PNL. Golani care și-au negociat candidaturi”

Cei trei s-au folosit de antetul ALDE, probabil pentru impact, întrucât, potrivit surselor noastre, aceștia nu ar mai face parte din partidul lui Tăriceanu! Cătălin Drăgușanu, de exemplu, a fost exclus din partid și s-a înscris recent în PNL. Totodată, un parlamentar ALDE ne-a mai spus câte ceva și despre Vasile Nistor.

„Ei se șterg cu Constituția la fund, înainte ca cineva să fie condamnat ei cred că persoana trebuie să dispară, supusă oprobiului public, bătută cu pietre, scoasă în piață… Nistor a plecat la PNL, un golan care și-a negociat la PNL să plece la Bacău să candideze acolo”, a spus sursa ALDE, pentru TOMIS NEWS.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului. Acesta a fost prins mințind de procurorii DNA în urma unor interceptări făcute în baza unui mandat pe siguranţă naţională. Monitorizarea îi viza pe consultantul Tal Silberstein, ziaristul Dan Andronic şi fostul consilier Marius Marcovici, iar Tăriceanu ar fi intermediat mai multe întâlniri între consultantul israelian Tal Silberstein şi Victor Ponta, pe vremea când acesta era prim ministru. Detaliile au apărut în timpul procesului de la Curtea Supremă, în care Tăriceanu este judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, după ce, în calitate de martor, ar fi dat mai multe declaraţii în care ar fi ocolit adevărul.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*