CIRC cu primarul de la Băneasa: Rămas fără permis, a fost „iertat” de procurori

Localitatea Băneasa a fost în ultimii doi ani în atenția publică din Constanța prin prisma unui referendum inedit de revenire de la statutul de oraș la cel de comună. În ianuarie 2018, fostul primar liberal Ion Marin a decedat, iar frâiele au fost preluate de social-democratul Paul Coliș. Contestatar vehement al fostului primar, Coliș nu a reușit absolut nimic în, de acum, comuna Băneasa. Nici un proiect de dezvoltare, opoziția a fost călcată în picioare, iar comportamentul său lasă mult de dorit. Eleonor Blăgan l-a susținut pe Coliș în perioada romantică a politicii localității, până când a sesizat că primarul PSD, ales în 2016, nu are nici cea mai mică intenție să pună în aplicare promisiunile din campanie. De asemenea, în perioada stării de urgență, Coliș a ignorat regulile instituite.

„Au fost plecați foarte mulți oameni din Băneasa și au început să se întoarcă cu autocarele cu vreo 2 săptămâni înainte de instituirea stării de urgență. S-au întors sute de persoane. (Primarul – n.r.) nu face nimic, a renovat un parc în timpul stării de urgență, a adus 15-20 de muncitori, grămadă acolo. Pe primarul nostru nu l-am văzut niciodată cu mască. Cred că nici nu are. Râde când aude de coronavirus. Ia în râs tot. Umblă prin toată localitatea și instigă oamenii. În loc să le spună să stea în case, el îi cheamă la muncă la diverse firme. Dacă vine cineva în Băneasa și vede… se confirmă că primarul a încurajat să nu se respecte restricțiile”, ne-a spus Eleonor Blăgan.

În octombrie 2019, un apel la 112 a adus stupefacție printre forțele de ordine: un conducător auto conducea cu viteză peste limita legală, a refuzat să se legitimeze și a fugit în timp ce oamenii legii făceau verificări, fiind prins… pe câmp. Șoferul nu era nimeni altul decât primarul Paul Coliș. La momentul faptei, Coliș avea deja permisul de conducere suspendat pentru depășirea limitei de viteză. Totodată, în urmă cu mai mulți ani, Paul Coliș a executat după gratii o pedeapsă pentru uciderea unui minor, evident, cu autoturismul. Coliș este cunoscut în zonă pentru faptul că circulă pe drumurile publice cu viteză peste limita legală, având în acest sens permisul suspendat de mai multe ori.

„A fost prins circulând cu permisul suspendat. L-a fugărit Poliția, pentru că el a fugit! L-au fugărit pe câmp, a explodat roata de la mașina primăriei, a fugit din mașină, avea un om în mașină cu el. I s-a întocmit dosar penal pentru conducere fără permis în 17 octombrie. În decembrie, dosarul a fost cerut de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța. Acolo, e un procuror pe care îl „alimentează” de vreo zece ani și în februarie au închis dosarul! (…) Oricine face asta, se duce la pușcărie! Conform legii, permisul este suspendat timp de 5 ani!”, ne-a mai spus Eleonor Blăgan.

Între timp, faptele din octombrie 2019 nu au reprezentat nimic pentru autorități, care l-au scos pe Paul Coliș drept curat ca lacrima. Prin Ordonanța nr. 2439/P/2019 din 11 februarie 2020, dosarul a fost clasat de procurorul Matei Dragomir, prietenia dintre acest procuror și Paul Coliș fiind de notorietate în Băneasa. Pe 14 noiembrie 2019, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât acordarea avizului pentru menţinerea în funcţie a lui Matei Dragomir, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, după împlinirea vârstei de 65 ani, începând cu data de 25 ianuarie 2020 până la data de 25 ianuarie 2021.

La contestarea soluției Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța de către Eleonor Blăgan, prim-procurorul Gill Julien Grigore-Iacobici l-a spălat din nou pe Coliș, respingând plângerea întrucât „nu a dovedit că prin soluția de clasare i-au fost vătămate interese legitime”, susținând că „la dosar s-a întocmit proces verbal de sesizare din oficiu de către lucrătorii de poliție”.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *