CIRC cât casa la județ, în PSD Constanța: După Mari Dragnea, POTOPUL! „Pe noi NU ne consultă nimeni!”

Se așternuse un soi de pace în PSD Constanța în ultima vreme, numai că a fost un butoi cu pulbere care a explodat în ultima lună. După două ședințe ale Consiliului Județean Constanța, nici vorbă de împăcare între social-democrații, care… s-au luat la bătaie. Vorbim de o desemnare în cadrul Consiliului de Administrație al Regiei Județene de Drumuri.

Ședința CJC din 22 decembrie 2021 a avut pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind „desemnarea administratorilor provizorii ai Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța”. Din acest moment a început… balamucul. Pentru CA al RAJDP s-au pus la bătaie trei posturi. Desemnările sunt politice, iar din partea PSD propunerea a fost Marian Șerbănescu.

„Șerbănescu nu a fost anunțat pe grupul nostru (de consilieri județeni PSD – n.r.) de whatsapp, l-am descoperit ulterior pe listă”, a spus un consilier județean PSD pentru TOMIS NEWS.

Conform regulamentului, votul în CJ trebuie să fie secret, numai că a fost publicat, apoi… a dispărut. Am reușit să obținem exprimarea votului:

vot cj

După votul din CJ au apărut noi probleme: Marian Șerbănescu este și consilier local din partea PSD, astfel că domnul în cauză a plonjat într-o incompatibilitate de toată frumusețea:

„Nu am apucat să vedem nici măcar un CV din partea dumnealui, așa că nu ne-am dat seama pe loc dacă este incompatibil. Oricum, PSD și-a retras propunerea”, a spus un reprezentant al departamentului juridic din cadrul CJC, pentru TOMIS NEWS.

Într-adevăr, PSD l-a retras pe Șerbănescu, apoi a urmat… un alt scandal! Odată cu plecarea Marilenei Dragnea din funcția de consilier județean – ajunsă subprefect al județului Constanța, pentru social-democrații de la județ s-a desemnat un alt lider, pe Adriana Gheorghe:

„Doamna Gheorghe ne-a spus că va face o propunere, care nu a mai venit!”, ni s-au plâns consilierii județeni, pentru ca „după votul din Consiliul Județean să ne spună că ne-a zis să votăm pentru!”

Votul pentru trebuia să fie dat Roxanei Dobrescu. Aceasta a mai trecut pe la RADET în perioada 2016 – 2018, iar în prezent – din ianuarie 2019, este la achiziții la CT BUS. De asemenea, este și președintele organizației femei PSD municipiu, din februarie 2021. Dobrescu este jurist și a candidat în trecut pentru un post de consilier municipal, în echipa lui Decebal Făgădău. Potrivit consilierilor județeni PSD, numele acesteia nu a figurat în partid pentru votul din plen de vineri, 28 ianuarie a.c., nici măcar… din greșeală.

Pe noi oricum nu ne consultă nimeni din partid niciodată. Așa ajungem în astfel de situații. La votul de vineri propunerea a fost făcută de Mihai Lupu. Nu ne așteptam ca Lupu – liberal – să facă o propunere pentru PSD…”, ni s-au mai plâns consilierii județeni ai PSD.

Într-adevăr, președintele CJ, Mihai Lupu, a înaintat propunerea Roxana Dobrescu. Mai mult, propunerea lui Lupu a fost direct pentru șefia CA al RAJDP! De asemenea, PNL și USR nu au avut nici o propunere. Evident, după votul de vineri, balamucul e cât casa în PSD. Ciudățenia politică de la CJ ne-a fost confirmată și de consilierul județean PSD, Nicoleta Bercaru, urecheată de partid pentru că a fost singura care a votat împotrivă la votul din decembrie pentru Marian Șerbănescu:

„În primul rând, votul era secret, tocmai pentru a fi evitate astfel de situații: domnul Șerbănescu era incompatibil! Doamna Adriana Gheorghe ne-a spus că face propunerea și nu a făcut-o. Ne-am trezit cu o propunere pe care nu a discutat-o nimeni în partid, din partea lui Lupu, direct în ședința Consiliului Județean, apoi ne-a zis că trebuia să votăm pentru, deși nu ne-a- spus nimeni așa ceva…”, ne-a spus consilierul județean.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *