Cioloș (USR): „Un guvern de tehnocrați NU este soluția. Un domn sau o doamnă ar merge, că ne-am ars cu Cîțu”

Președintele USR, Dacian Cioloș, a spus că problema partidului pe care îl conduce a fost cu premierul Florin Cîțu, nu cu președintele PNL, Florin Cîțu.

Problema noastră a fost cu comportamentul premierului Cîțu în guvern, unde din punctul nostru de vedere a abuzat de poziția de premier pe care a avut-o nerespectând niște regului și principii pe care le-am stabilit împreună pentru buna funcționare a unui guvern de coaliție. Florin Cîțu e președintele unui partid, îl reprezintă și evident că putem sta de vorbă atâta timp cât luăm decizii politice, ne înțelegem și apoi un guvern condus de un guvern coerent le pune în aplicare”, a declarat Dacian Cioloș.

El a ținut să precizeze că lucrurile puteau funcționa dacă Florin Cîțu nu recurgea la gesturile care au făcut USR să iasă de la guvernare.

Dacă premierul Cîțu ar fi aplicat decizile luate de noi în coaliție nu am fi ajuns în situația asta”, a mai spus Cioloș.

Liderul USR Dacian Cioloș a declarat că partidul pe care îl conduce e pregătit să revină la guvernare însă doar dacă PNL dă dovadă că poate fi un partener serios, cu care USR să poată colabora. Cioloș a trecut cu eleganță peste jignirile primite în Parlament.

Încă o dată. Problemele PNL trebuie rezolvate de PNL. O propunere de premier trebuie să vină din partea PNL nu a unei tabere. Numărul de parlamentari USRPLUS e cunoscut, putem construi o majoritate, dar obiectivul nostru e un guvern, nu să le rezolvăm problemele interne. USRPLUS e un partid care a câștigat multă maturitate în ultimii ani. Noi suntem în Parlament pentru că am primit un mandat și putem pune în aplicare obiectivele noastre dacă avem parteneri de guvernare serioși”, a declarat Dacian Cioloș.

Președintele USR, Dacian Cioloș, a declarat, marți, după căderea guvernului Cîțu, că sunt dispuși la discuții despre numirea unui premier, însă nu vor vota orice.

Nu vă pot spune că vom vota, orice, dacă e o mătură pusă acolo. Nu pot să spun că vom cota orice nume, dar suntem deschiși să găsim o formulă de guvern care să funcționeze. Un domn sau o doamnă, că să fim clari, care să îți asume un mod de lucru în guvern, că ne-am ars cu Florin Cîțu”, a spus Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș, președintele USR, respinge ideea unui guvern precum cel pe care l-a condus chiar el în 2016. Europarlamentarul afirmă că România nu are nevoie de un guvern de tehnocrați.

Dincolo de formula de guvernare, pentru noi cel mai important este programul de guvernare și de reforme. Am avut un program de reforme care a fost tot amânat și de premierul Cîțu, avem acum PNRR, care conține și el reforme. Pentru noi cel mai important e să știm că putem susține un program de reforme. Un guvern de tehnocrați deocamdată nu e pe radarul nostru. Eu am condus un guvern de tehnocrați cu o situație în parlament pe care o cunoașteți și știți câte limitări am avut în decizii de reforme. Un guvern de tehnocrați nu este soluția de care România are nevoie. Ar însemna eșecul politicienilor din parlanent. Până să discutăm un guvern de tehnocrați, sunt alte variante asumate politic”, a declarat Cioloș.

Guvernul Cîțu a fost demis în Parlament după ce 281 de parlamentari PSD, USR și AUR au votat moțiunea de cenzură. Joi ar putea fi consultări la Palatul Cotroceni pe tema formării noului Guvern.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *