Cioloș (USR): „Suntem SINGURI împotriva lor! S-a instalat la putere o coaliție MONSTRUOASĂ! Oferim ALTERNATIVA liberală”

Președintele USR Dacian Cioloș susține că majoritatea PNL-PSD-UDMR formată cu ajutorul președintelui Iohannis este toxică și spune că USR este singur împotriva întregii clase politice vechi.

Suntem singuri împotriva lor. Suntem noi împotriva întregii clase politice vechi și trebuie să strângem rândurile. Astăzi, s-a instalat la putere o coaliție monstruoasă formată din aceleași partide care de 30 de ani guvernează alternativ, iar acum s-au luat în brațe într-o alianță antireformă. Este o majoritate toxică PNL-PSD-UDMR formată cu ajutorul președintelui Iohannis, care va avea aproape toată puterea în statul român. Au mai avut-o și alții și nu le-a folosit așa cum credeau ei”, susține Dacian Cioloș.

El spune că USR a fost votat pentru un program de modernizare a României după ani de stagnare și proteste de stradă.

„Ne-au scos din Guvern pentru că îi împiedicam să fure. Acum, PNL a găsit partenerul perfect pentru asta, PSD, cel mai corupt partid pe care l-a avut România după 1989. Peneliștii și președintele Iohannis îl fac azi vicepremier pe Grindeanu, premierul PSD care a dat OUG 13 și față de care sute de mii de oameni au protestat săptămâni întregi. Este o rușine, o gravă deturnare a votului”, mai spune liderul USR.

Acesta susține că îi înțelege pe cei dezamăgiți și anunță că USR rămâne cel mai mare partid de opoziție și „singurul care îmbrățișează valorile democratice, europene și autentic liberale”.

Îi chemăm alături de noi pe toți cei care vor să contribuie la construirea unei alternative liberale la actuala coaliție antireformă. Alternativa liberală pe care USR o propune societății are ca prioritate bunăstarea oamenilor și modernizarea statului, al cărui rol este să protejeze și să promoveze această bunăstare. Alternativa liberală pe care USR o propune este una a cinstei și a onoarei în politică și în viața privată. Un loc al celor care cred în statul de drept și în libertăți individuale. O forță politică care sprijină antreprenorii și pe cei care au profesii liberale, una a intelectualilor, dar și a fermierilor, a studenților și a muncitorilor din diaspora”, a adăugat Cioloș.

El a anunțat că USR este gata să înceapă discuții cu toți cei care împărtășesc această viziune politică, iar prin acest proiect „urmărim să câștigăm toate alegerile din 2024”.

PNL nu a avut nici o jenă să păstreze în programul de guvernare măsuri decise împreună cu USR, declară la RFI preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dacian Cioloş. El consideră că singurele lucruri ce ţin unit Guvernul PNL-PSD-UDMR sunt împărţirea frăţească a sinecurilor şi a fondurilor publice. Liderul USR anunţă de asemenea un Guvern din umbră. Dacian Cioloş spune că PNL şi PSD sunt interesate doar de împărţirea sinecurilor şi a banilor.

PNL a mai guvernat cu PSD şi PSD a guvernat separat şi ştim ce a rămas în urmă: justiţia aruncată în aer, deficitul bugetar la cele mai înalte culmi chiar înainte de criză, cheltuieli bugetare în numele românilor, risipă de fonduri (…). Deci cam la asta ne aşteptăm, plus sinecurile care se împart între cele două partide. Dacă ne uităm la ce-i apropie şi ce-i desparte, vedem că în programul de guvernare, practic nu cred că şi-au bătut prea mult capul, au preluat de formă multe lucruri din programul de guvernare precedent, în schimb, au discutat foarte mult de împărţiri de funcţii şi nu s-au limitat la miniştri, la secretari de stat, vedem zilele acestea că se discută de împărţire politică inclusiv a funcţiilor din companiile de stat, unde evident că ei văd că sunt bani mulţi acolo de împărţit (…). Deci cam asta-i apropie de fapt pe PNL-PSD, sinecurile în funcţii de stat, într-un stat tot mai slăbit (…), plus bani, fondurile publice, care să fie împărţite frăţeşte între partide. Sper eu să nu arunce în aer PNRR, care ar trebui să fie o piatră de hotar în reformarea României pentru următorii ani şi miniştrii USR în sensul acesta au lucrat cât au fost în Guvern”, declară liderul USR.

Întrebat cum va reuşi USR să iasă în evidenţă ca partid de opoziţie, în condiţiile în care doar AUR se mai află în această situaţie şi este mult mai vizibil, Dacian cioloş a răspuns: „Prin fermitate şi decenţă în ceea ce vom face, pentru că sigur, AUR e treaba lor ce fac. Eu cred că ei trebuie să dea explicaţii pentru ştiri false pe care le-au răspândit de la înălţimea tribunei pe care au obţinut-o şi ştiri false răspândite legate de pandemie din cauza cărora au murit oameni. Deci gălăgia asta are şi un cost (…). Intenţia noastră este să formăm un Guvern din umbră. Programul de guvernare îl avem şi l-am elaborat în mare parte cu colegii din PNL şi văd că ei n-au avut nici o jenă să păstreze măsuri pe care le-am decis împreună şi nu mă aştept să se bată pentru implementarea lor, dar o s-o facem noi (…). Vom vedea, câteva luni, un an-doi o să treacă repede şi oamenii care încă cred că România poate s-o ia pe calea cea dreaptă vor vedea cine luptă pentru ei şi cine continuă să facă ceea ce fac de 30 de ani, să lupte pentru posturi şi pentru bani în buzunarele partidelor sau acoliţilor de partid”.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *