Cioloș, după REFUZUL PNL: „Nu am intrat în politică să stau pe margine! Mergem până la capăt!”

Premierul desemnat să formeze noul Guvern, Dacian Cioloș (USR), a explicat vineri de ce merge să ceară votul Parlamentului în contextul în care toate celelalte partide au decis să nu-l susțină.

Eșec e când stai pe margine sau dai înapoi pentru că ți-e teamă să-ți asumi responabilitatea în momente dificile. Cariera mea politică nu are sens dacă nu îmi asum (…) Nu are niciun sens să rămân în politică ca să stau pe margine, pentru că dacă doream să stau pe margine nu intram într-un partid politic. Am intrat în politică să acționez”, a declarat Dacian Cioloș.

Premierul propus va prezenta Parlamentului, săptămâna viitoare, un guvern monocolor cu miniștri doar din USR. E nevoie de 234 de voturi ca Guvernul să fie învestit. În afară de cei 80 de parlamentari USR, până acum nimeni nu și-a declarat sprijinul pentru cabinetul Cioloș. Dacă Guvernul Cioloș nu obține votul de învestitură, președintele Klaus Iohannis va face o nouă propunere de premier. Premierul desemnat Dacian Cioloș a făcut vineri apel la PNL să nu fugă de responsabilitate, punctând că USR rămâne determinat pentru formarea unui guvern. „Mergem până la capăt”, a spus liderul USR.

Nu pot decât să fac în continuare un apel la PNL să nu fugă de responsabilitate, pentru că România are un guvern. Eu sper să putem găsi soluția. USR rămâne în continuare determinat și eu ca premier desemnat rămân determinat să propun până la începutul săptămânii viitoare un Guvern în Parlament, pentru că acolo se vede dacă există sau nu susține pentru un guvern”, a spus Dacian Cioloș.

Premierul propus Dacian Cioloș a spus, vineri, că nu se gândește acum la erodarea USR, atâta timp cât a primit mandat de la Klaus Iohannis pentru formarea unui guvern.

Noi suntem cei care căutăm soluții. Facem apel la cei cu care putem lucra. M-am așteptat la orice de la PNL. Luăm de bun ceea ce ne spun. Termenul de erodare nu face parte din vocabularul meu.. Principal pentru mine e responsabilitate cu orice preț, indiferent că cineva de pe margine spune că ne vom eroda sau nu. Dacă cineva vrea să en trimită pe noi să ne erodăm, să ne trimită. Împortant e ceea ce faci pentru oameni, nu ce le spui. Pentru a evita cruza politică, faci un pas în față, nu în spate. Nu am văzut nici o propunere de la PNL. Aștept să văd decizii, nu recomandări psiho-emoționale”, a spus Dacian Cioloș.

Premierul desemnat Dacian Cioloș a reiterat vineri că USR nu va negocia cu PSD pentru susținerea guvernului în Parlament.

Nu vom negocia cu PSD. Vom pregăti un program de guvernare, le vom prezenta în Parlament împreună cu o echipă guvernamentală și parlamentarii vor decide dacă e momentul să dea un guvern cu puteri depline sau decid să prelungească criză. Vom pune pe masa Parlamentului o propunere de guvern. (…) Ați văzut că noi suntem dispuși să discutăm. Majoritățile se demonstrează în Parlament.”, a spus Cioloș.

Întrebat ce se poate schimba la vot, având în vedere că USR are doar 80 de voturi, Dacian Cioloș a spus: „Se poate schimba punctul de vedere al parlamentarilor. Nu știu cum iau parlamentarii decizii, știu că ei au un mandat. Cum nu am mers cu speculații, am prezentat un mandat ca să găsim soluții acum”.

Președintele USR, Dacian Cioloș, a spus, vineri, după decizia PNL de a nu susține un Guvern condus de USR, că România are nevoie de un guvern cu puteri depline.

România are nevoie de un guvern cu puteri depline. Nu putem să pansăm ego-uri rănite. Important e să discutăm și să oferim soluții. Nu este pregătit PNL să ofere soluții, USR va face acest lucru. Până duminică, PNL știe unde să ne găsească în cazul în care au alte idei. E o urgență, acesta este și motivul pentru care am făcut propunere de premier”, a spus Dacian Cioloș.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *