Cioloș deschide lista USR și PLUS pentru europarlamentare? Stelian Ion (USR Constanța): „Să fie o negociere avantajoasă!”

Ne apropiem cu pași repezi de alegerile europarlamentare, ceea ce înseamnă că încep scenariile și ipotezele pentru listele finale. Dacă la PNL lista ar fi aproape finalizată, dezbaterea axându-se pentru primul loc, la PSD încă e tămbălău odată cu certa plecare a europarlamentarului Corina Crețu la PRO România și potențiala deschidere a listei cu Rovana Plumb, la USR discuțiile se concentrează pe alianța cu formațiunea politică a lui Dacian Cioloș, PLUS.

CITEȘTE ȘI:

Astfel, potrivit primelor ipoteze, fostul premier ar deschide lista, urmat de Cristian Ghinea și Clotilde Armand și Vlad Botoș, toți din USR.

„Nu ar fi pentru USR, ar fi o alianță în care ar fi ambele partide. Lucrurile acestea se discută în prezent și în USR și în PLUS. Se poartă negocieri, vor mai fi întâlniri în perioada imediat următoare și în USR vom avea un comitet politic în care vom decide dacă vom merge pe liste comune și, evident, se va stabili și ordinea. Orice variantă este posibilă în prezent: și separat și pe liste comune. Din negocierile acestea, mi-aș dori ca USR să aibă ceea ce ar fi normal să aibă, să fie o negociere avantajoasă și pentru USR și pentru partenerii noștri, fiind o chestiune de respect reciproc”, a spus deputatul constănțean al USR, Stelian Ion, pentru TOMIS NEWS.

USR Constanța nu a prins loc eligibil

În noiembrie 2018, la Constanța a avut loc o dezbatere cu caracter național, destinată celor care doresc să reprezinte partidul la alegerile europene. În ciuda găzduirii evenimentului, Constanța nu va avea un reprezentant pe loc eligibil.

„S-a făcut o selecție națională, au fost din toată țara candidați și lista s-a definitivat, dar efectiv (din Constanța – n.r.) nu avem printre primele locuri, pentru că nu a fost nici un coleg cu șanse mai mari care să se implice”, a concluzionat deputatul Stelian Ion, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*