Ciolacu vrea să… REVOLUȚIONEZE justiția: „Să dăm dom’le un drept de veto la CSM! La CCR, fără foști membri de partid”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, adoptă un discurs radical în privința justiția, pledând pentru o independență totală de factorul politic și mutarea competențelor la CSM. Ciolacu propune un drept de veto al CSM în procedura de numire a procurorilor de rang înalt, care în prezent sunt numiți de președinte, la propunerea ministrului justiției, cu avizul consultativ al Secției pentru procurori a CSM.

Ce ar fi să vină PSD acum să dăm dom’le un drept de veto la CSM pentru aceste angajări? Sunt toți magistrați acolo? E și secția procurorilor și secția judecătorilor? Să scăpăm odată de tema asta și să dăm într-o zonă independentă total justiția română. Poate ar fi momentul, după 30 de ani și după abuzurile pe care le-am trăit cu toții, că nu putem să ne facem că nu au existat, poate ar fi cazul să ne gândim la niște modificări clare și cerute de către magistrații din România și să fie odată pentru totdeauna justiție independentă”, a declarat Ciolacu la B1 TV.

Liderul PSD își dorește o reformă radicală și la Curtea Constituțională, unde judecătorii să nu poată fi foști oameni politici. „Poate ar trebui și la CCR să punem o restricție, să nu fi fost membru de partid”, a precizat Ciolacu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *