Ciolacu: „TOȚI parlamentarii PSD vor dona jumătate din indemnizaţii, pentru achiziţia de echipamente medicale”

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că toţi parlamentarii partidului vor dona jumătate din indemnizaţii pentru achiziţia de echipamente medicale. Decizia a fost luată în cadrul Comitetului Executiv Naţional care a avut loc, miercuri, online.

„Mă bucur că toți colegii mei au înţeles că în această perioadă trebuie să fim solidari. Toţi parlamentarii PSD au decis că vor dona 50% din indemnizaţiile lor pentru a sprijini achiziţia urgentă de echipamente medicale de maximă necesitate. (…) Singurul ajutor pe care Guvernul l-a acordat în majoritatea județelor s-a rezumat la 50 de costume de protecție și în jur de 100-200 de măști pentru medici. Adică, necesarul pentru o zi. Majoritatea spitalelor nu au teste pentru coronavirus. Sunt județe care ne-au spus că sunt mulți oameni care au ieșit din carantină și nu au fost testați! Este foarte grav! De aceea, fac un apel către Guvern și președintele Klaus Iohannis: din partea tuturor primarilor și președinților Consiliilor Județene să trimită urgent teste către spitale. Foarte multe primării și CJ-uri au deblocat banii către spitale, dar spitalele trebuie să aibă de unde să cumpere medicamente, ventilatoare și echipamente de protecție. Dar, Guvernul nu aduce aceste lucruri! Cei aflați în prima linie nu mai trebuie lăsați să lupte cu mâinile goale, ca până acum”, a transmis Ciolacu.

Social-democrații s-au reunit, miercuri, în sistem videoconferință, în prima ședință a Comitetului Executiv de la decretarea stării de urgență în România. În sala în care se s-a desfășurat transmisiunea video nu au fost prezente mai mult de 3 persoane din partea fiecărei organizații județene, iar din partea conducerii la nivel național au participat președintele interimar Marcel Ciolacu și secretarul general Paul Stănescu.

Săptămâna trecută s-a amânat pe termen nedeterminat Congresul PSD.  Deocamdată, conducerea partidului este asigurată de Marcel Ciolacu în calitate de președinte interimar și de Paul Stănescu, secretar general interimar. Marcel Ciolacu este singurul candidat pentru funcția de președinte al PSD.

PSD are un pachet de 5 legi pe care le vrea adoptate: amânarea ratelor la bancă, plafonarea prețurilor la alimente, medicamente, materiale sanitare; facilități fiscale pentru firme, de exemplu amânarea plății utilităților; modificarea OUG privind șomajul tehnic și scutirea de la plata chiriei.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Echipamente tehnice achiziționate pe fonduri europene și repartizate la ISU Dobrogea

România, în CARANTINĂ. Măsurile OBLIGATORII impuse

BILANȚ CORONAVIRUS: 906 cazuri de persoane infectate, la nivel național. 144 de CAZURI NOI

Cursă CONTRACRONOMETRU pentru echipamente medicale! Orban: „Am avut contracte care NU au fost onorate”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *