Ciolacu salută „legea fugarilor”, dar este sceptic cu privire la… OBLIGAREA românilor să TOARNE la SRI. „Guvernul trebuie să-și asume…”

Preşedintele Camerei Deputaţilor şi al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, miercuri, că este de acord cu propunerea Ministerului Justiţiei privind adoptarea unei aşa-numite „legi a fugarilor” care să asimileze evadării fapta persoanei condamnate definitiv care nu se predă autorităţilor în termen de şapte zile. Ciolacu a declarat, în acest context, că „suntem totuşi un stat european cu pretenţii”.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, miercuri, dacă susţine propunerea Ministerului Justiţiei referitoare la o „lege a fugarilor” şi a afirmat: „Să vedem forma. Categoric! Vedem cu ce ne confruntăm şi cred că e corectă abordarea. Nu poţi, un sistem întreg să încerci să condamni pe cineva şi în momentul în care trebuie să duci sentinţa la îndeplinire să nu îl mai găseşti acasă. Suntem, totuşi, un stat european cu pretenţii”.

Ministerul Justiţiei a anunţat, marţi, că propune modificarea punctuală a Codului penal, pentru a întări funcţia de exemplaritate a pedepsei şi a apăra încrederea în Justiţie, printr-o „lege a fugarilor”. Modificarea vine ca răspuns la creşterea numărului de condamnaţi „fugari”. Astfel, devine evadare fapta persoanei condamnate definitiv de a nu se preda în termen de 7 zile.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat miercuri cu privire la legile siguranței naționale că până nu vine la Parlament tot pachetul de legi nu dorește să comenteze despre propuneri. „Nu putem discuta despre legile siguranței naționale, până nu vine întregul pachet la Parlament cu avizele din Guvern. Guvernul trebuie să-și asume acest lucru”, a spus Ciolacu.

Nu putem discuta despre legile siguranței naționale, până nu vine întregul pachet la Parlament cu avizele din Guvern. Guvernul trebuie să-și asume acest lucru. Am o rugăminte…Haideți să nu rupem nimic din contextul legilor. Vă repet, în momentul în care toate legile, toate, vor veni la Parlament promovate prin Guvern, atunci se vor discuta în comisie pe niște tabele comparative. Eu nu știu forma definitivă, nu vreau să vorbesc despre propuneri. Vă rog frumos! Am să mă exprim pe legile siguranței naționale în momentul în care în care vor veni la Parlament toate aceste legi”, a spus Ciolacu, vizibil deranjat de insistențele jurnaliștilor.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *