Ciolacu (PSD) vrea ca marile companii străine să PLĂTEASCĂ IMPOZITE la fel ca cele din România

Președintele PSD Marcel Ciolacu cere ca marile companii din străinătate să plătească impozite la același nivel cu cele din România. Ciolacu spune că marile concerne trebuie să achite taxe la fel ca românii care muncesc și la fel ca și cei care dețin afaceri în țară.

„Cu toții am văzut cum această pandemie a adus la suprafață adevărul. S-au văzut pentru prima oară toate decalajele de dezvoltare dintre statele membre, de la serviciile publice, digitalizare, sistemele de educație și sănătate, la problemele de mediu sau la condițiile de muncă. De aceea, PNRR este atât de important și nu trebuie să-l ratăm. Politicienii de dreapta trebuie să înțeleagă că este șansa istorică a României de a trece la nivelul următor. Nu avem dreptul să ratăm această oportunitate, așa cum am ratat intrarea în Schengen sau cum s-a renunțat total la orice orizont de timp pentru adoptarea monedei unice”, a spus Marcel Ciolacu la evenimentul „Ziua Europei – Un proiect european pentru România”, desfășurat duminică la Palatul Snagov.

Președintele PSD a spus că trebuie să ne gândim serios la impozitarea echitabilă a capitalului:

Este just ca și România corporativă să înceapă să plătească ce se cuvine, așa cum o fac firmele românești, așa cum fiecare român își plătește taxele și impozitele care se cuvin, cred că și dumneavoastră, antreprenorii români, sunteți de acord că marile companii plătesc foarte puțin. Acest lucru nu este corect”, a mai spus liderul PSD.

Acesta a militat și pentru „dreptul la deconectare” al românilor:

Cred că avem nevoie să fim alături de toți cei care muncesc din greu, uneori cu mult peste ceea ce este legal, fără concedii și fără viață personală. Dreptul cetățenilor români la deconectare trebuie să devină realitate, pentru că așa începe să se întâmple peste tot în Europa”, a declarat Marcel Ciolacu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.