Ciolacu: „PSD va ataca la CCR desfiinţarea SIIJ, dacă trece de Parlament”

Social-democraţii vor vota împotriva desfiinţării Secţiei speciale pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, iar dacă proiectul de lege va fi totuşi adoptat vor face toate demersurile pentru a-l ataca la Curtea Constituţională, a declarat luni preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Această Secţie specială nu trebuie desfiinţată. Cu alte cuvinte, vom vota împotriva desfiinţării Secţiei speciale. Mai mult, vom face toate demersurile necesare de a ataca la Curtea Constituţională în cazul în care proiectul de lege de desfiinţare a Secţiei speciale va trece prin Parlament”, a spus Ciolacu, într-o conferinţă de presă, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PSD, întrebat cum vor vota social-democraţii în cazul proiectului de lege privind desfiinţarea SIIJ.

Ciolacu a adăugat că PSD se va abţine la vot în cazul modificărilor la Codul penal şi la cel de procedură penală pe care partidele din coaliţia de guvernare intenţionează să le respingă.

Sunt foarte multe recomandări şi decizii ale CCR care ar trebui transpuse în lege. Cred că e un pic superficial acest mod de a respinge în totalitate propunerile de modificare la cele două coduri, ele nu sunt în aplicare în acest moment. Cred că ne vom abţine de la vot„, a afirmat el.

Totodată, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, anunţă că miercuri şi joi vor fi depuse plângeri penale cu privire la modalitatea în care a fost fundamentată alocarea de sume către administraţiile locale din Anexa 7.03 la buget. Ciolacu susţine că niciodată în ultimii 30 de ani nu s-a întâmplat să se aloce bani doar către primăriile conduse de reprezentanţi ai coaliţiei de guvernare.

Avem la anexa 7.03. Ştim foarte bine că există documente care ajung pe masa premierului pentru a fi aprobate. Ordonanţele de urgenţă, dacă nu sunt fundamentate, anexa 703 care atribuie fonduri din bugetul naţional numai administraţiilor conduse de către reprezentanţi ai PNL, USR sau UDMR. Nu s-a întâmplat acest lucru niciodată, în 30 de ani, în România. Cu alte cuvinte, dorim să ştim clar de la procuratură, dacă guvernul nu a putut să ne lămurească, cine a justificat alocarea acestor fonduri. Din procedura pe care o conoaştem, de obicei prefecţii fac aceste fundamentări şi vrem şi noi să ştim de la organele abilitate cum s-au făcut aceste fundamentări numai către trei formaţiuni politice, iar reprezentanţii PSD ai administraţiilor locale, care reprezintă peste 50% din numărul total din România, nu au obţinut niciun ban„, a declarat Ciolacu, luni, într-o conferinţă de presă.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *