Ciolacu: „PSD NU poate vota un guvern minoritar PNL-UDMR cu un program de guvernare care taie din veniturile românilor”

PSD nu poate vota un guvern minoritar PNL-UDMR cu un program de guvernare care taie în continuare, fără milă, din veniturile românilor, anunţă într-o postare pe Facebook liderul partidului, Marcel Ciolacu, anunţând că luni va propune conducerii social-democrate să decidă votul pentru noul cabinet gândindu-se doar la faptul că viaţa românilor ar deveni şi mai grea, dacă măsurile din Programul de guverare al Guvernului Ciucă vor fi aplicate. De asemenea, el reproşează că cele 10 propuneri transmise de PSD premierului desemnat nu se regăsesc în Programul de guvermare.

PSD nu poate vota un guvern minoritar PNL-UDMR cu un program de guvernare care taie în continuare, fără milă, din veniturile românilor!”, anunţă duminică Ciolacu.

El îşi prezintă şi argumentele:

– Nu există niciuna dintre cele 10 măsuri urgente pe care i le-a transmis premierului desemnat.

– Nu mai măresc deloc salariul minim, nici măcar cu acel 8% promis de Florin Cîţu după ce s-a întâlnit cu sindicatele şi patronatele.

– Nu mai cresc deloc alocaţiile copiilor, nici măcar cu unica tranşă de 20% pe care ministrul Fianţelor Dan Vîlceanu o anunţa acum câteva zile pentru ianuarie 2022.

– Nu mai majorează deloc pensiişe, nici măcar cu infimul 6% ”pe care-l anunţa cu mândrie Turcan”.

În schimb, introduc noi taxe pentru românii din Diaspora. Exact acele taxe eliminate de PSD când a fost la guvernare!”, susţine Marcel Ciolacu, anunţând că luni va propune colegilor din conducerea PSD să decidă votul nostru pentru noul cabinet gândindu-se că „viaţa românilor ar deveni şi mai grea, dacă acest guvern ar aplica asemenea decizii aberante”.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus sâmbătă la Parlament lista miniştrilor şi programul de guvernare. Marţi sunt programate audierile miniştrilor în comisiile parlamentare de specialitate, iar miercuri, votul în plen. Matematic, Guvernul Ciucă nu are cele 234 de voturi necesare pentru a fi învestit. Şi USR a anunţat că nu va vota Cabinetul Ciucă.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *