Ciolacu (PSD) NU exclude ALEGERI ANTICIPATE și insistă cu MOȚIUNEA DE CENZURĂ: „O să încercăm. Începe să se formeze o masă critică”

Președintele PSD Marcel Ciolacu susține că Parlamentul actual nu mai reprezintă voința poporului. Liderul social democrat spune că analiza sa se bazează pe sondaje de opinie și pe discuțiile cu cetățenii.

Nu excludem și alegerile anticipate, Parlamentul nu mai reprezintă voința poporului, mă bazez pe sondajele de opinie și pe discuțiile cu oamenii. Dacă astăzi ar fi alegerile, alta ar fi structura Parlamentului. Românii văd că lucrurile nu funcționează, noi am crescut în ultimele 90 de zile, avem un vot direct de 35%”, a spus Ciolacu.

Ciolacu a mai declarat că îşi doreşte ca partidul pe care îl conduce să ajungă să guverneze, însă acest lucru ar trebui să aibă loc în urma unei voinţe politice şi a unui program.

Eu vreau ca PSD să ajungă la guvernare în urma unui proiect politic şi a unui program de guvernare. A ajunge la guvernare nu e o pârghie către resursele naţionale. Ajungerea la guvernare trebuie să fie în urma voinţei politice şi a unui program naţional al Guvernului”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică.

Întrebat dacă PSD se va întoarce la guvernare până în 2024, Ciolacu a subliniat că social-democraţii se află în opoziţie. Preşedintele PSD a criticat actuala guvernare despre care a spus că  „sunt trei guverne într-unul singur”, referindu-se la problemele din interiorul formaţiunilor care formează Guvernul.

Cât timp nu îşi vor lămuri lucrurile în interiorul lor, atât PNL, cât şi USR şi PLUS, nu se va guverna în România. Uitaţi-vă ce se întâmplă acum, sunt trei guverne într-unul singur. Pentru că ei au nişte lupte interne. Domnul Orban se luptă cu domnul Cîţu, domnul Cioloş cu domnul Barna şi atunci încearcă, prin ieşirile publice, nu să fie eficienţi, nu să depăşească pandemia, să o controleze cumva. Măcar să vadă românii că o controlează cumva. Totuşi, e cazul să fii şi eficient. M-am săturat cu vom face, la toamnă nu vom purta măşti. Au devenit nişte vestitori ai lucrurilor bune, nimeni nu ştie când”, a declarat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat duminică, la Insider Politic, că va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Florin Cîțu. El a spus că PSD ar fi organizat proteste dacă nu ar fi fost pandemie. „O să încercăm. Avem dreptul la câte o moțiune pe sesiune”, a spus Marcel Ciolacu.

„Care sunt modurile de a face opoziție? E un mod mai violent, mergi în stradă și folosești nemulțumirile și neajunsurile oamenilor într-un scop politic. (…) Depunem o moțiune în această sesiune! Vom încerca să strângem cât mai multe semnături”, a spus Marcel Ciolacu.

Ulterior, liderul PSD a fost întrebat dacă moțiunea are vreo șansă să treacă: „Ar fi o premieră în politica românească, după șase luni de la alegeri, să pice un Guvern. De obicei, pică la sfârșitul mandatului. Dar începe să se formeze o masă critică. De la fiecare moțiune simplă depusă pe fiecare ministru se strâng mai multe voturi când vine votul final.”

Întrebat, mai departe, dacă a discutat și cu UDMR pentru a susține moțiunea, Marcel Ciolacu a spus că nu a avut discuții.

„Ce înseamnă negocieri politice când depui o moțiune de cenzură? PSD are cel mai mare grup parlamentar. Noi putem negocia cu celelalte formațiuni textul moțiunii”, a zis Ciolacu, duminică, la Prima TV, adăugând ulterior: „În momentul în care negociezi textul moțiunii, celelalte formațiuni sau ceilalți parlamentari semnează sau nu semnează moțiunea respectivă. Nu cred că este o problemă pentru toate părțile politice care sunt acum în opoziție să voteze o moțiune.”

Despre spitalele regionale promise de PSD: „Am plătit la alegeri. Vrem să aflăm cât de eficiente mai sunt

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că în interiorul partidului se face o analiză despre proiectele privind spitalele regionale. Pandemia a schimbat tot, vrem să vedem dacă mai sunt eficiente, a explicat Ciolacu, duminică, la Prima TV. Marcel Ciolacu a fost întrebat despre spitalele regionale promise de PSD. „Este o nerealizare a PSD, am plătit la alegeri”, a spus Marcel Ciolacu.

El a dezvăluit faptul că în partid se analizează oportunitatea acestor proiecte în condițiile în care pandemia a schimbat prioritățile.

„Vrem să vedem cât de eficiente sunt spitalele regionale, poate să vii mai aproape de localități, de unitățile mai mici. Avem un program cum vedem noi viitorul sănătății, totul se schimbă în urma acestei pandemii”, a precizat Ciolacu.

Programul PSD privind sănătatea va fi prezentat în perioada următoare.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *