Ciolacu (PSD): „NU cred că prioritatea românilor este suspendarea președintelui Iohannis”

Liderul PSD Marcel Ciolacu este de părere că prioritatea românilor nu este suspendarea președintelui, adusă în mai multe rânduri în discuții de către AUR, în special în condițiile unei majorități precare în Parlament. Afirmațiile lui Marcel Ciolacu vin în contextul demiterii Guvernului Cîțu, prin moțiune de cenzură. Marcel Ciolacu consideră suspendarea președintelui „o temă falsă”, mai ales în condițiile în care nu există o majoritate parlamentară care să instaleze un guvern stabil.

Există vreo majoritate în acest sens? Există o prioritate a românilor acum suspendarea domnului Iohannis? Momentan, Partidul Social Democrat este cea mai stabilă forţă politică din România şi cea mai responsabilă. Nu cred că prioritatea românilor acum este suspendarea. Aici facem diferenţa dintre partidele care câştigă alegeri şi partide care încearcă de la un scor mic să vină cu lucruri fantastice (…) care să schimbe agenda. Nu cred că agenda publică este acum suspendarea domnului Iohannis. Nu că nu ar trebui suspendat domnul Iohannis. Ca să suspenzi un preşedinte îţi trebuie o majoritate în Parlament. Mie mi se pare o temă falsă în acest moment”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Totodată, marți seara, într-o intervenție la Digi24, Marcel Ciolacu a precizat că Partidul Social Democrat nu va susține un guvern minoritar al PNL, fiind de părere că cea mai bună variantă pentru România, în prezent, este un guvern de specialiști prin care să poată fi depășită criza sanitară.

Este exclus ca PSD să susțină un guvern minoritar PNL. Nu înțelegem nici logica și credem că nici românii nu-și doresc acest lucru”, a precizat liderul PSD. Marcel Ciolacu susține în continuare varianta alegerilor anticipate, iar ulterior formarea unui guvern tehnocrat, ce ar urma, în opinia sa, să scoată România din criză.

Un guvern de specialiști să depășim această perioadă și apoi ne întoarcem la popor. Nu suntem nici prima, nici ultima țară europeană care face alegeri anticipate”, a declarat Ciolacu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *