Ciolacu (PSD): „Guvernanții sunt PROȘTI și FUDULI. Până în toamnă facem o ALTĂ MAJORITATE în Parlament”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, critică joi modul în care a fost organizată campania de vaccinare şi consideră că, dacă până în luna septembrie nu se va ajunge la imunizarea a 70% din populaţie, premierul Florin Cîțu ar trebui să demisioneze:

Cîţu a inventat turismul de vaccinare (…) Oamenii vin sute de kilometri ca să se vaccineze în spitale când au o boală cronică, în loc să se vaccineze la ei acasă. Totul e incontrolabil, se schimbă regulile. (…) Stăm şi ne uităm la televizor cum îşi arată bicepşii, tricepşii şi tricourile. Am început cu o vaccinare din punctul, meu de vedere, aproape spre ridicol”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi seară.

Liderul PSD a criticat dur modul în care funcţionează platforma, afirmând că premierul „a inventat turismul de vaccinare”:

Unu din zece bătrâni şi cu boli cronice a reuşit să se înscrie pe platformă. Cîţu a inventat turismul de vaccinare (…) Oamenii vin sute de kilometri ca să se vaccineze în spitale când au o boală cronică, în loc să se vaccineze la ei acasă. Totul e incontrolabil, se schimbă regulile. (…) Stăm şi ne uităm la televizor cum îşi arată bicepşii, tricepşii şi tricourile şi cum merg marile personalităţi la vaccinare”, a adăugat preşedintele social-democrat.

În acest context, liderul PSD a afirmat că aşteaptă o „răspundere politică” din partea premierului în cazul în care campania de vaccinare nu se va realiza conform declaraţiilor acestuia:

El îşi bate joc de sănătatea mea şi a familiei mele şi a românilor? Cine e el? Asumă-ţi politic şi, dacă în septembrie nu sunt 10,4 milioane de români vaccinaţi, pui demisia pe masă. (…) Eu aştept şi o răspundere politică. Îţi asumi această campanie de vaccinare, că eşti primul ministru al României, nu ţi-a reuşit, îţi pui demisia frumos pe masă, se votează alt guvern în Parlament.. I-a ieşit, felicitări”, a mai afirmat Ciolacu.

Liderul PSD a mai precizat că crede că se va creiona o alt majoritate în Parlament până în toamna acestui an. Acesta i-a criticat deopotrivă pe fostul premier Ludovic Orban şi pe actualul prim ministru Florin Cîţu pentru faptul că nu găsesc soluţii să gestioneze funcţionarea şcolilor în contextul pandemiei. Ciolacu a catalogat învăţământul online drept „o prostie şi o tâmpenie,” iar pe guvernanţi ca fiind „şi proşti şi fuduli”.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *