Ciolacu (PSD), despre scandalul privind bugetul pe 2022: „Cred că nu vor fi modificări majore…”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit, luni, despre discuțiile pe buget, mai ales că, în interiorul coaliției, sunt disensiuni pe acest aspect.

Cred că nu vor fi modificări majore. Nu am știință că vine ceva fără aviz. Avem un prim-ministru, întrebați acolo de ce nu s-a făcut CSAT pentru aprobarea begetelor serviciilor de informații. Anul acesta vom depăși 7 la sută din PIB pentru investiții”, a spus Marcel Ciolacu, înainte de întâlnirea cu premierul Nicolae Ciucă și președintele PNL, Florin Cîțu.

Contează execuția, nu propunerea, este reacția lui Marcel Ciolacu la nemulțumirea lui Florin Cîțu în privința alocării doar a 6,7% din PIB pentru investiții. „Oricum, față de anul trecut, de la 5,4 la 6,7%, e o diferență consistentă”, spune președintele PSD.

„Contează execuția, nu propunerea. Anul trecut ne-am propus mult și am obținut puțin. Oricum, față de anul trecut, de la 5,4 la 6,7%, e o diferență consistentă. Noi sperăm să închidem peste 7%”, declară Marcel Ciolacu.

Reacția liderului PSD vine după ce președintele PNL, Florin Cîțu, s-a arătat nemulțumit că bugetul alocat pentru investiții nu este de 7% din PIB, cât era în programul de guvernare, ci 6,71% din PIB.

Florin Cîțu nu este de acord ca bugetul sa treacă fără 7% din PIB pentru investiții, cât era în programul de guvernare, în condițiile în care în forma bugetului transmisă de MF, este doar 6,71% din PIB pentru investiții”, spun, pentru Mediafax, surse din conducerea PNL.

Potrivit surselor citate, președintele PNL nu este de acord nici ca proiectul să treacă fără proiecte locale.

Pentru acestea trebuie să fie amendamente în Parlament”, conchid sursele liberale.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *