Ciolacu (PSD): „Deci ai voie să faci concerte și congrese cu 75.000 de oameni, dar protest cu maxim 500. O să facem CONGRES la Palatul Cotroceni”

Marcel Ciolacu îl atenționează pe Florin Cîțu că trebuie să împartă echitabil banii la rectificarea bugetară, nu să privilegieze primarii PNL în dauna celor din PSD. Liderul social-democrat a anunțat, miercuri seara, că aleșii PSD vor ieși în stradă, dacă nu primesc bani la rectificare. Pentru că numărul persoanelor este limitat la 500 la proteste, Ciolacu a spus că va organiza un „congres” în fața Palatului Cotroceni.

Aşteptăm rectificarea bugetară, abordarea Guvernului în ceea ce priveşte rectificarea bugetară. Există o rectificare corectă, transparentă prin Ministerul de Finanţe, prin formule în funcţie de dezvoltare, de numărul de populaţie, cum se face normal, sau va exista o rectificare cu destinaţie numai către autorităţile conduse de către PNL-işti sau USR-işti. Din ce se vehiculează, cu aceşti bani se vor cumpăra anumite voturi de la alegerile interne ale Partidului Naţional Liberal. Vă reamintesc că Partidul Social Democrat are cel mai mare număr de aleşi locali din România, ce nu înţeleg eu, personal – am înţeles, ai ceva cu PSD-iştii, ai ceva cu ciuma roşie, cu mine, cu colegii mei – dar ce ai cu locuitorii acelor comunităţi? O să stau de vorbă cu colegii mei să găsim formula legală adecvată, pentru că am înţeles că au voie concertele până la 75 de mii de oameni în spaţiu liber. (…) Dar la mitinguri – ei cu congres, am înţeles că au anunţat peste 5.000 de oameni – ştiţi câţi oameni au voie să se prezinte la miting? Cinci sute, cică e propunere la cinci sute. Cică e propunere la cinci sute. Deci ai voie să faci concerte 75 de mii de oameni, ai voie să faci congrese de mii de oameni în sală, dar să vii să protestezi împotriva Guvernului său, la Cotroceni, de exemplu nu au voie mai mult de cinci sute. Şi atunci o să am o discuţie cu colegii mei, în cazul în care rămâne această aberaţie, până la urmă, o să propun să facem un congres al PSD-ului în faţă la Cotroceni. Dacă congrese avem voie nelimitat, nu facem miting, facem congres sau concert. (…) Ei au voie să facă spectacole, au voie să facă congrese în sală peste cinci mii de oameni, dar lumea să vină să-i înjure şi să le spună că nu se mai poate trăi aşa în România, nu au voie decât cinci sute. Aţi auzit de o aberaţie atât de mare vreodată?Vor ieși peste 10.000 de primari, de aleși locali. Vor fi în fața Palatului Cotroceni cu eșarfele tricolore.”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, este de părere că vaccinarea este „un pariu necâştigatal ultimelor două guverne, conduse de Florin Cîţu şi Ludovic Orban.

E evident că este un pariu necâştigat de către actualul guvern şi vechiul guvern, al domnului Orban, în ceea ce priveşte vaccinarea. În loc să laşi specialiştii să vină să explice de ce e bine să te vaccinezi, care sunt efectele secundare şi lumea să decidă în cunoştinţă de cauză, tu vii şi îi ameninţi că le restricţionezi drepturile. Nu ai voie la mall dacă nu eşti vaccinat. (…) Dar cine eşti tu să-mi spui mie unde am voie şi unde nu am voie?„, a mai declarat Ciolacu.

În opinia liderului social-democrat, în România nu au fost respectate recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii referitoare la importanţa continuării testărilor masive pentru COVID-19 chiar şi după demararea campaniei de vaccinare.

OMS-ul a zis foarte clar: nu rupeţi vaccinarea de testare. Amândouă sunt la fel de importante. Noi cumpărăm (…) 120 de milioane de vaccinuri şi nu cumpărăm teste, sau am cumpărat teste, dar nu le-am folosit„, a mai spus preşedintele PSD.

PSD îi pregătește o surpriză lui Klaus Iohannis! Marcel Ciolacu a anunțat că specialiștii partidului în educație au citit proiectul prezidențial și vor organiza o conferință de presă în care vor explica ce este greșit în el. Totodată, liderul PSD a precizat că luna august va fi una fierbinte între PNL, USR-PLUS și UDMR, pentru că încep examenele pentru directori, dar și numirile inspectorilor școlari. „Să vedeți ce bătaie o să fie!”, a avertizat Ciolacu.

Vom ieși într-o conferință de presă și o să spunem noi ce este greșit în ”România educată”. O să ieșim cu specialiștii noștri. Avem o mare problemă, nu avem nicio universitate românească în primele 500 din lume. Să vedeți ce bătaie o să fie acum, în august, pe politizarea școlii, a inspectoratelor. Ce o să certe PNL cu UDMR, cu USR, care să își pună directorii, inspectorii.”, a concluzionat Marcel Ciolacu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.