Ciolacu (PSD), de ziua Unirii Principatelor: „Dezbinarea NU ne va salva în faţa provocărilor economice, sanitare şi de securitate”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis, luni, că, la 163 de ani de la Unirea Principatelor,românii au nevoie mai mult ca oricând de unitate şi de stabilitate”. „Dezbinarea nu ne va salva în aceste momente dificile”, a transmis liderul PSD.

La 163 de ani de la Unirea Principatelor, românii au nevoie mai mult ca oricând de unitate şi de stabilitate! Românii au nevoie de fapte şi decizii corecte care să demonstreze că le suntem alături”, a transmis, luni, Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD afirmă că „dezbinarea nu ne va salva în aceste momente dificile”.

Dezbinarea nu ne va salva în faţa provocărilor economice, sanitare şi de securitate, ci tocmai idealurile care i-au animat pe unioniştii de la 1859 şi care încă îi mai animă pe români! La mulţi ani, dragi români”, a mai transmis Marcel Ciolacu.

În toamna anului 1859, în urma alegerii lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al ambelor principate, la 5 ianuarie 1859 în Moldova şi la 24 ianuarie 1859 în Ţara Românească, diplomaţii români ai acelor timpuri au obţinut, prin eforturi intense şi demersuri profesioniste abile, recunoaşterea dublei alegeri, chiar dacă avea un caracter excepţional, fiind valabilă exclusiv pe durata domniei lui Cuza. Doi ani mai târziu, unirea politică şi administrativă deplină a ţării era, de asemenea, recunoscută la nivel internaţional, iar la 22 ianuarie 1862, sub conducerea prim-ministrului de orientare conservatoare Barbu Catargiu, fiind format primul guvern al României moderne.

Realizarea recunoaşterii internaţionale a dublei alegeri a Domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi desăvârşirea Unirii Principatelor au reprezentat astfel primele mari demersuri reuşite ale diplomaţiei româneşti moderne, iar în acest scop au fost trimişi reprezentanţi diplomatici însărcinaţi cu această misiune la Constantinopol, Paris şi în alte capitale europene importante. Scriitorul, omul politic şi diplomatul Vasile Alecsandri (1821-1890) a fost printre cei mai importanţi şi activi dintre aceştia”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *