Ciolacu (PSD): „Avem o inflație record și venituri înghețate. Trebuie să dărâmăm ZIDUL DE URĂ între vaccinați și nevaccinați”

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, susține că „trebuie să dărâmăm zidul de ură între vaccinați și nevaccinați”. Ciolacu a spus că se vor pune în aplicare trei măsuri urgente pentru a ne pregăti pentru valul cinci al pandemiei de Covid-19.

Trebuie să dărâmăm zidul de ură care s-a înălțat între vaccinați și nevaccinați. Toți suntem români! Nu există români buni sau români răi! Toate măsurile sanitare trebuie luate de către profesioniștii în sănătate, politicienii trebuie să facă un pas înapoi. Guvernul trebuie să le asigure sprijinul logistic și financiar. România a fost total nepregătită pentru valul 4, dar acest lucru trebuie să se schimbe și să fim pregătiți pentru valul 5. Pentru asta vom pune în aplicare trei măsuri: 1. Accesul la medicamentele virale 2. Testare extinsă 3. Noua campania de vaccinare. Spitalele nu mai trebuie sufocate doar de către bolnavii Covid-19, bolnavii cronici au dreptul la tratament.”, a spus Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat, joi, că a semnat acordul politic PNL-PSD-UDMR şi minorităţi, precizând că este „ferm convins” că această alianţă va dura. Întrebat cum se va face rotaţia premierilor în 25 mai 2023, Ciolacu a spus: „Să ajungem până pe 25 mai”. El a adăugat, însă, că este „ferm convins” că alianţa va rezista până atunci.

Întrebat de ce acordul nu a fost semnat public şi dacă îi este ruşine cu această alianţă, Ciolacu a răspuns: „A spus cineva acest lucru?”.

„Nu mi-a duc aminte să fi semnat vreun acord public până acum”, a adăugat Ciolacu, menţionând că va da detalii presei după şedinţa Parlamentului de învestire a Guvernului.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat, joi dimineaţă, semnarea acordului de guvernare al coaliţiei, precizând că este un „acord normal”.

„Era normal, s-a semnat un acord al coaliţiei de guvernare. Conţinutul l-aţi văzut dumneavoastră zilele trecute, a fost în presă. (…) Este un acord normal”, a declarat Cîţu.

Acordul politic între PSD, PNL, UDMR şi minorităţi a fost semnat, joi, într-o ceremonie desfăşurată în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor care nu a fost făcută publică. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, și-a umilit partenerii din viitoarea guvernare. Ciolacu a declarat, în Parlament, că măsurile luate de PNL au prăbușit nivelul de trai din România și a promis că PSD va veni cu măsuri pentru a crește nivelul de trai.

Astăzi, România se află într-un punct critic. E unul din momentele în care deciziile pe care le luăm pot schimba vieți. Au fost doi ani de decizii eșuate, în care cetățenii au fost abandonați. PSD este cel mai responsabil și mai stabil partid din România, de aceea PSD trebuie să facă o alegere în acest moment: Vom continua să criticăm o guvernare ineficientă sau ne vom folosi priceperea pentru a fi alături de cetățeni? Am ales să intrăm cu prima linie a partidului, cu profesioniști din mediul privat, cu medici de excepție. Eu cred că România are nevoie de un nou drum, în care statul are grijă de cetățenii săi, în care munca e răsplătită, în care statul să aibă grijă de cetățeni. Așa ceva nu s-a mai întâmplat de doi ani. Bogații s-au îmbogățit și românii au fost abandonați. S-a scumpit tot ce se putea scumpi, avem o inflație record și venituri înghețate. Avem datoria să stopăm prăbușirea nivelului de trai. PSD va pune în aplicare pachetul social, vom crește pensiile, alocațiile și veniturile celor săraci. M-am săturat să aud mereu că nu sunt bani pentru oameni. PSD a venit mereu la guvernare și a crescut veniturile. La fel va fi și acum. Este nevoie să punem capăt haosului sanitar. A fost prea multă suferință în România”, a declarat Marcel Ciolacu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *