Ciolacu (PSD) anunță o nouă moțiune simplă împotriva lui Voiculescu (Sănătate): „E gol și în suflet și în cap! De îl mai ține, Cîțu vrea să ajungem numărul 1 la mortalitate”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat luni că partidul va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, după scandalul generat de evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor din Capitală. Este vorba de a doua moțiune depusă de opoziție împotriva lui Voiculescu:

Am discutat astăzi în Biroul Politic Național despre situația absolut revoltătoare de la Spitalul Foișor. Am decis ca astăzi să depunem o nouă moțiune simplă împotriva ministrului sănătății. Ținând cont de gravitatea situației, cerem Biroului Permanent al Camerei Deputaților ca în această săptămână să fie dat votul pe această moțiune simplă. Ministrul Vlad Voiculescu este responsabil de tot ce se întâmplă acum cu gestionarea pandemiei – nu se fac teste, mortalitatea a ajuns pe 10 mondial în România pe perioada pandemiei, poate domnul Cîțu, premierul, vrea să ajungem pe primul loc, doar asta ar justifica menținerea în continuare a domnului Voiculescu. Scuzele sale sunt penibile – să ieși și să spui că cei care au fost internați și evacuați noaptea erau fericiți pur și simplu ne demonstrează că domnul Voiculescu e gol în suflet cât și în cap. Nu poți susține în fața românilor că pacienții care erau evacuați erau fericiți. Mai mult, am văzut zilele astea mulți lideri PNL care au cerut demisia domnului ministru. Așteptăm să vedem dacă sunt ipocriți și cer acest lucru, iar când va veni ziua votului nu vor vota moțiunea simplă a aceluiași ministru, la care ei făceau referire. Astăzi a existat decizia, în acest moment liderii de grup poartă discuții în Parlament. Dacă ne luăm după declarațiile PNL-iștilro parlamentari, moțiunea simplă ar trebui să treacă. Dacă sunt ipocriți și una spun în spațiul public și în fața mass-mediei și alta fac în Parlament, atunci va fi mai greu să treacă această moțiune. Am văzut că domnul Cîțu i-a cerut demisia de onoare, vom vedea dacă trece și moțiunea dacă domnul Cîțu îl preferă în continuare pe domnul Voiculescu”, a spus Marcel Ciolacu într-o conferință de presă.

Liderul PSD Marcel Ciolacu îl somează pe premierul Florin Cîțu să îl elibereze din funcție pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Ciolacu spune că România riscă să bată recorduri mondiale la mortalitate, dacă actuala conducere de la Sănătate rămâne în funcție:

Poate vrea ca de pe locul 10 la mortalitate să ajungem pe locul 1. Nu înțeleg de ce îl mai ține la Sănătate. Haideți să vedem deciziile, nu vedeți că ei mereu promit și nu fac nimic. Românii mor pe capete că nu au acces la servicii medicale. Împărțirea spitalelor în COVID și non-COVID e o prostie. Dumneavoastră ce ați fi făcut în locul managerului dacă vi s-ar fi spus să goliți spitalul în două ore. Știți că la Foișor se face transplant osos. Nu mai avem transplant pulmonar, umează și Fundeni. Ăsta e scopul domnului Voiculescu„, a mai declarat Ciolacu.

MOȚIUNEA PSD:

„Ca românii să trăiască, Vlad Voiculescu trebuie să plece!

Lipsa măsurilor de sănătate publică a generat pierderea controlului pandemiei în Romania, atingând apogeul cu situația dramatică de la Spitalul Foișor, care a demonstrat că viața și siguranța pacienților nu contează deloc pentru ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Este greu de înțeles atât de mult haos, atât de puțină empatie și de respect pentru omul bolnav, de orice boală, nu doar de Covid !

Evoluțiile dramatice din ultimele săptămâni privind pandemia COVID19 din România au culminat cu depășirea capacității de spitalizare în secțiile ATI, a capacității de furnizare de oxigen către spitalele care tratează pacienții COVID și cu alte patologii.

10 dovezi ale managementului său dezastruos, care au făcut ca România să înregistreze un bilanț dramatic: 1 milion de oameni infectați COVID19, 25.000 de morți, depășirea capacitații de spitalizare în ATI sau revolta populației privind măsurile aberante și contradictorii referitoare la controlul pandemiei.

1. Evacuarea intempestivă a spitalului Foișor, noaptea, care a pus în pericol direct viața și siguranța pacienților, unii abia ieșiți din sala de operație. Nu există nicio justificare pentru ca o astfel de operațiune să nu fie pregătită din timp și executată uman, civilizat, dacă chiar era necesară!

2. Eșecul grav în privința creșterii numărului de paturi ATI, dar și în privința reorganizării sistemul de acordare a asistenței medicale pentru pacienții COVID19. Deși știa bine că este mare nevoie – avea toate datele/prognozele necesare – ministrul Vlad Voiculescu s-a dovedit incapabil să crească capacitatea de răspuns a sistemul medical românesc. Mai mult, a ținut în stare de nefuncționare spitalele modulare dedicate COVID (Pipera, Bacău și Lețcani) și a menținut separarea spitalelor în COVID și non-COVID, deși toată Europa a renunțat demult la această împărțire.

3. Incapacitatea realizării unui program de testare care să asigure informațiile corecte privind evoluția pandemiei și care să facă posibile intervențiile de sănătate publică.

• Acces redus la testare și prelevarea probelor, neimplicarea în procesul de testare a medicilor de familie;

• Utilizarea redusă a testelor rapide, 10000/zi din 3 milioane disponibile;

• România e singura țară din UE unde numărul de cazuri raportate scade, în timp ce spitalele și secțiile ATI pentru pacienții COVID19 devin neîncăpătoare.

• Lipsa implementării testării in scoli, neasumarea oricărei responsabilități, blocarea și nesprijinirea Ministerului Educației pentru reluarea activităților educaționale.

4. Încurajarea accesării ilegale a platformei informatice a Registrului Electronic Național de Vaccinare de către un consilier ”onorific” al Ministrului Sănătății și divulgarea de informații neautorizate.

5. Încercarea de a bloca vaccinarea împotriva COVID19 prin neplata/întârzierea plății personalului medical implicat în vaccinare.

6. Scandalul legat de ordinul de ministru privind înmormântările celor decedați de COVID; aruncați goi, precum animalele, în saci de plastic, sigilați, fără slujbe în biserică, fără umanitate și demnitate.

7. Încercarea de a subordona politic INSP, prin abuz în funcție, care a generat emiterea de ordine de ministru care modifică condițiile de ocupare a postului de Director General și modul de constituire a comisiei de concurs pentru impunerea unui consilier personal a lui Vlad Voiculescu.

8. Inexistența unui plan coerent privind accesul la tratament și intervenții chirurgicale al pacienților cu alte patologii, multe dintre ele cronice. O politică nefastă care condamnă cu cinism mii de oameni la moarte înainte de vreme!

9. Incendiul de la Institutul Matei Balș. Nici acum, după aproape 2 luni și jumătate, de la tragedia în care și-au pierdut viața 24 de bolnavi COVID, arși de vii ori intoxicați cu fum, nu există un raport oficial. Deși el a fost promis public de către ministrul Voiculescu. Unde sunt măsurile de prevenire sistematică a incendiilor în secțiile care utilizează oxigen pentru pacienți?

10. Încălcarea repetată a regulilor de combatere a pandemiei impuse populației. Ministrul Sănătății este un exemplu de nerespectare a măsurilor de sănătate publică, dovedind iresponsabilitate, lipsă de asumare și alimentând neîncrederea populației în sistemul de sănătate.

Pe scurt, Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu nu știe, nu poate și nu trebuie să mai rămână în funcție! A dovedit cu vârf și îndesat că NU este DELOC omul potrivit pentru a conduce cel mai important domeniu – cel al Sănătății – în această criză medicală fără precedent provocată de pandemia SARS COV 2. Nu știe ce se întâmplă în minister, nu înțelege domeniul pe care-l conduce, se ceartă cu toată lumea, adâncește neîncrederea publică, provoacă doar confuzie și nu respectă regulile obligatorii pentru ceilalți.

Vlad Voiculescu a ajuns să reprezinte un pericol public pentru viața, nu doar pentru sănătatea românilor. Și de aceea trebuie să plece urgent!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.