Ciolacu (PSD) anunţă moţiunea de cenzură și se apucă de „guvernul din umbră”. NU este sigur de sprijinul AUR

Marcel Ciolacu a anunţat marți că va fi făcut public, săptămâna viitoare, textul moţiunii de cenzură la adresa Guvernului Cîţu. Liderul PSD a adăugat că va fi categoric depusă şi votată moţiunea în această sesiune parlamentară. „Nu există nicio garanţie în politică”, a mai spus Ciolacu, întrebat dacă demersul social-democraţilor va fi susţinut de aleşii partidului AUR.

Săptămâna viitoare o să facem public textul moţiunii de cenzură, deja am început negocierile cu parlamentari de la alte partide şi categoric în această sesiune va fi depusă şi votată această moţiune. Nu există nicio garanţie în politică, dar când va fi dat publicităţii textul moţiunii am să o transmit şi celor de la formaţiunea AUR”, a explicat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul şedinţei de marţi a conducerii PSD.

Pe 26 mai, Ciolacu a anunţat că formaţiunea va depune moţiune de cenzură în 14 iunie, pe motivul „eşecului” PNRR.

Tot ce ştim despre PNRR este că nu vizează dezvoltarea României, ci e un plan de austeritate pentru toţi românii. Răspunsul PSD nu poate fi decât unul singur – pe 14 iunie depunem moţiune de cenzură având ca obiect principal eşecul Guvernului în privinţa PNRR”, a precizat atunci liderul PSD la Parlament.

Marcel Ciolacu spune că PSD a intrat în linie dreaptă pentru numirea membrilor a ceea ce el numește „guvern din umbră”. Liderul social-democraților a reafirmat că Alexandru Rafila rămâne, deocamdată, premierul PSD.

Se impune să venim cât mai repede cu un guvern din umbră. Vom veni după moțiunea de cenzură. Momentan, domnul Rafila este propunerea noastră de prim-ministru.”, a spus Marcel Ciolacu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *