Ciolacu (PSD): „Anul acesta NU susțin nici o majorare de taxe! Trebuie să combatem inflația”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că nu susţine, nici anul acesta, nici anul viitor, vreo majorare de taxe.

Anul acesta, eu nu susţin nicio majorare de taxe. Nici anul viitor nu susţin vreo majorare de taxe. În schimb, şi în Programul de guvernare şi în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă asumat de către domnul Ghinea şi foştii colegi de coaliţie de dreapta sunt trecute toate aceste măsuri. Noi le-am aflat, şi eu, şi dumneavoastră, mai târziu, când nu au mai fost secrete. Cred că am lămurit lucrurile şi Codul fiscal va intra într-o discuţie în coaliţie, prevăzută în Programul de guvernare această discuţie şi, mai mult, este un jalon din PNRR„, a afirmat Ciolacu, la Palatul Parlamentului. El a fost întrebat dacă supraimpozitarea celor care au mai multe locuinţe şi maşini mai este o măsură avută în vedere de PSD.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că este posibil ca în cursul acestui an să fie măriri de venituri pentru absolut toți românii, asta pentru că se dorește combaterea efectelor inflației.

Este posibil să avem o creștere la toate veniturile și când spun toate veniturile spun bugetari, privați, pensionari, pentru toți românii, din cauza acestei creșteri a inflației.”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD Marcel Ciolacu anunță că România va reuși să mențină rata inflației la o cifră, asta după ce BNR a prezis că în a doua parte a anului inflația va trece de două cifre.

Prețul energiei electrice e mai mare decât în Germania. Eu consider că trebuie să venim cu un preț reglembtat pe un an de zile, cu tot ce decurge de aici. O OUG, știți că ANRE nu mai are competențe în stabilirea prețurilor la energie în urma unei ordonanțe emise de domnul Orban, și concomitent cu acest lucru să discutăm cu comisia. Eu asta am discutat cu premierul. Efectul cel mai mare e creșterea inflației. Reducerea TVA și CAS la angajați sunt măsuri, eu nu sunt de acord să intervenim pe efecte fără să rezolvăm cauza. Eu sunt ferm convins că împreună cu BNR vom reuși să ținem inflația la o cifră.  Reducerea CAS e o măsură temporară”, a declarat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat luni, la Parlament, că ANAF are anumite probleme de funcționare, însă a lăudat măsurile luate de ministrul Finanțelor Adrian Câciu. „Am văzut performanța din luna ianuarie”, a spus liderul PSD.

ANAF are anumite probleme de funcționare în această direcție. Legea este în vigoare și poate fi aplicată oricând. Am văzut măsurile luate de dl Câciu (…) și am văzut și performanța din luna ianuarie. M-am uitat pe tot capitolul de venituri colectate în luna ianuarie și sunt substanțiale pe toate categoriile”, a spus Marcel Ciolacu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că România își permite să prelungească OUG-ului pe energie cu încă o lună. Ordonanța respectivă se referă la scutiri la plata facturilor. Liderul PSD este de părere că România are posibilități financiare să depășescă această criză.

Eu am văzut măsurile celor de la PSD. Nu am văzut propunerile lui Virgil Popescu (n. r.: PNL). Noi am făcut pași. E posibil să prelungim cu încă o lună a acestui OUG. Ne permitem acest lucru”, a spus Marcel Ciolacu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.