Ciolacu, pentru Iohannis: „Cum să desemnezi un premier dat jos cu 281 de voturi? A ajuns la concluzia PSD: ALEGERI ANTICIPATE!”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, nu exclude posibilitatea ca președintele Klaus Iohannis să-l desemneze, din nou, pe Florin Cîțu pentru funcția de premier. Ciolacu arată că asta ar fi total anormal, din moment ce Guvernul Cîțu a fost demis cu 281 de voturi și a mai spus că este exclus ca PSD să voteze un astfel de Guvern.

Până la CCR, cum poți să desemnezi un premier care a căzut cu 281 de voturi. Este atributul domniei sale și poate numi un premier, dar ar fi de neînțeles cum să numești un premier tocmai dat jos prin moțiune de cenzură (…) Este exclus ca Florin Cîțu să mai primească vreun vot de la PSD după ce a fost dat jos cu 281 de voturi.”, a spus Marcel Ciolacu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, se arată încrezător după declarațiile făcute de președintele României, Klaus Iohannis. El susține că Iohannis e cel mai în măsură să scape România de actuala criză. PSD vrea alegeri anticipate, iar până atunci un Guvern de tehnocrați. În acest sens liderul PSD îi solicită lui Iohannis să își intre în atribuții.

Înseamnă că a ajuns concluzia PSD, că trebuie făcute alegeri anticipate. Nu avem o majoritate. Nu ne leagă niciun principiu cu USR, iar cu PNL e exclus – atât de la noi, cât și de la ei. Din tot raționamentul mă bucur că și președintele a ajuns la raționamentul nostru. Am vorbit de 10 puncte în privința urgențelor românilor. Nu există ca PSD să susțină acum un guvern minoritar al PNL, în nicio formă. Susținem acele 10 punte pentru un guvern de specialiști. Vrem alegeri anticipate și până atunci un Guvern de specialiști, cu cele 10 puncte. Dl. Iohannis e cel mai în măsură: criza e la domnul Iohannis. Constituţional, ar trebui să intervină, nu să ne dea declaraţii între două avioane că trebuie să revenim cu picioarele pe pământ. El trebuie să-și intre în atribuții”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a declarat miercuri că nu a primit solicitări din partea parlamentarilor PNL de a se înscrie în PSD. „Sub nicio formă nu o să-l luăm pe dl Orban”, a subliniat Ciolacu.

Nu avem solicitări în acest moment. Sub nicio formă nu o să-l luăm pe dl Orban”, a spus Marcel Ciolacu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *